davis banner

Satu Mare | Cod GALBEN de intensificări ale vântului și răcire accentuată a vremii - îngheț la sol și brumă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în urmă cu puțin timp o atenţionare meteorologică de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

În intervalul 27 martie, ora 06:00 – 29 martie, ora 21:00, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.
În intervalul 27 martie, ora 06 – 27 martie, ora 23, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

atentionare anm 27 martie

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii