Intervenție amplă a pompierilor pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Au fost afectate 25 hectare de vegetație uscată și pășune

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare au desfășurat în noaptea zilei de marți, 2 aprilie 2024, o misiune de amploare pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Racșa.

La fața locului au intervenit cadrele militare ale Secției de Pompieri Negrești Oaș, luând parte la  intervenție și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Racșa alături de viceprimarul localitații. 

La sosirea forțelor profesioniste, incendiul se manifesta pe o suprafață aproximativă de 15 hectare.

Mai bine de 6 ore, pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, pe o suprafață foarte întinsă și accidentată, în condiții de vânt puternic. Misiunea a fost îngreunată și de faptul că autospecialele de stingere nu au avut acces direct la focarele de incendiu.

Flăcările au degradat aproximativ 25 hectare de vegetație uscată și pășune!

ISU Satu Mare transmite un apel către populație, să respecte interdicțiile privind focul deschis, cu precădere în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condițiile meteorologice.                                               

Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea incendiilor!                                                                                                                                                   

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile, este interzisă!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

* Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.*

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii