Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

100 de clădiri din centrul istoric, inventariate. Proprietarii, somaţi să le reabiliteze

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Primăria Satu Mare a început reabilitarea Centrului Nou - Piața 25 Octombrie.
Astfel, au fost înlocuite pietrele cubice și pavajul din zona BCR - aleea din fața Primăriei - Bulevardul Transilvania până la Banca Țiriac ( în spatele DITL Satu Mare).
Urmează reabilitarea locului de evenimente, respectiv înlocuirea lemnului din groapa amplasată în Pasajul “Corneliu Coposu”, procedura în acest sens se află pe final. Joi, 22 iunie s-a semnat contractul cu executantul.
De asemenea, va fi reabilitată zona fântânii care se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare, iar în acest sens s-au transmis deja primele solicitări la care Primăria așteaptă un răspuns.
De asemenea, city managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se pune la punct un plan de reabilitare a clădirilor istorice, atât din fonduri private cât şi publice.
S-a finalizat inventarierea a 100 de clădiri din centrul istoric, respectiv starea clădirilor, starea faţadelor, capacitatea financiară a proprietarilor şi sumele necesare pentru intervenţii.
Primăria va trimite somaţii proprietarilor pentru a începe reabilitarea, iar dacă nu se vor conforma li se vor aplica impozitul majorat.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card