Îngrijorător | 12 cazuri de rujeolă confirmate în județul Satu Mare în această săptămână

CNSCBT a anunţat că în ultima săptămână au fost confirmate 199 de noi cazuri, în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti. 63 dintre noile cazuri sunt în judeţul Bacău, 26 în Iaşi, câte 16 în Neamţ şi Suceava şi câte 12 în Brăila şi Satu Mare.

S-au mai înregistrat cazuri de rujeolă în judeţele Buzau, Calarasi, Constanta, Olt, Tulcea, Arges, Dambovita, Galati, Harghita, Ialomita, Mehedinti, Prahova şi Vaslui.
Totodată, trei bebeluşi au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 49; de la debutul epidemiei s-au înregistrat 12.187 de cazuri de rujeolă
Trei bebeluşi din judeţe Brăila, Suceava şi Neamţ au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 49, potrivit datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Aproape două sute de noi cazuri de rujeolă au fost întregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 12.187 de la debutul epidemiei.
CNSCBT a anunţat că în ultima săptămână au fost confirmate trei decese provocate de rujeolă, la bebeluşi de trei luni, şapte luni şi nouă luni din judeţele Brăila, Suceava şi Neamţ. Niciunul dintre bebeluşi nu a fost vaccinat, iar decesele au fost confirmate prin legătură epidemiologică, serologic, sau prin izolare virală.
Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 49 de la debutul epidemiei în România.
Numărul total de îmbolnăviri de rujeolă a ajuns la 12.187.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii