banner draxkmaier satu mare

Peste 400 de muncitori de la Electrolux sunt în grevă de 25 de zile: ”NU cedăm!”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă de 25 de zile. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate.

Protestatarii au fost informați azi de către liderii de sindicat despre scrisoarea deschisă formulată de grupul angajaților din incinta fabricii în care și-au exprimat opinia vizavi de colegii lor greviști.

Sindicaliștii le-au explicat că, indiferent de cele scrise, ”să nu le dăm satisfacție celor ce nu suportă această mișcare”, deoarece ”nu este un război între angajați”.

Liderii de sindicat au făcut apel la calm și i-au îndemnat pe greviști să evite situațiile tensionate.

Duminică, în Satu Mare vor sosi lideri de sindicat din mai multe județe ale țării și urmează să se sfătuiască cum vor proceda săptămâna viitoare.

1 comentariu

 • Link la comentariu Calinescu Calinescu 05 Aprilie 2019

  Deja sunt penibili acesti lideri! Imi pare sincer rau de bietii oameni.
  Am si eu cateva remarci: 1. Cei din tesa nu participa la greva din cauza ca nu se simt reprezentati de actualii lideri
  2. E normal ca R&D sa aiba salarii mai mari, ca doar nu se produce acelasi tip de aragaz din 98 incoace! (si nici macar salariul brut nu ajunge la 6-7mii de lei, asa cum se speculeaza – poate la manageri)
  3. TESA( ingineria, achizitiile, etc.) au si ei responsabilitatile lor, nu poti sa produci daca nu ai dispozitive gandite de ingineri si piese cumparate de cei de la achizitii.
  4. Democratia se termina acolo unde incepe disconfortul pentru alt cetatean, deci, greva o sa fie respectata atata timp cat grevistii nu vor scanda impotriva celor care lucreaza.
  5. Trebuie sa constientizati ca cei care muncesc nu sunt neaparat lingai, ei probabil ca sunt multumiti cu ceea ce li s-a oferit.
  6. La angajatorul care are zilnic in ziar anunt ca angajeaza operatori in productie, un muncitor ia 2200,dar, cu sambete lucrate, la o alta companie, in automotive, operatorii iau 1200 lei, deci, e destul de bine la Elux.
  7. Liderii au cerut doar crestere salariala, nu au cerut modificarea salariului brut conform legii, nu au cerut marirea tichetelor de vacanta, nu au cerut reducerea normelor, nu au cerut imbunatatirea conditiilor de lucru, o masa calda subventionata (cum este in italia). In momentul in care ceri putin primesti putin!
  8. De ei de ce nu va luati? Cotizatiile pe luna se ridica la 2700 de euro(25lei de persoana*520 sindicalisti*4.7cursul euro)! cum se cheltuiesc acei bani? Din cate stiu, dau numai cate o floare la femei de 8 martie si tichete de 50 lei daca le dai lor cei 2%. Daca puneau banii deoparte intr-un an, acum aveau sa va dea aproape 400 lei/grevist.
  9. Bugetele se stabilesc in luna august. De ce sindicatul a asteptat pana in decembrie ca sa inceapa negocierile?In decembrie deja bugetul e inghetat si sunt slabe sanse ca cineva sa mai ofere ceva! Daca in august mergea sindicatul la un dialog cu conducerea si ii prezenta propunerea de crestere salariala, poate avea sanse mai mari de reusita.E ca si cum tu ca om stii ca in fiecare luna platesti 100 leli curentul si la sfarsit de luna iti pui 1200lei deoparte ca sa platesti curentul pt anul viitor. Dar, la inceputul anului electrica iti majoreaza factura cu 70lei. cum sa platesti tu facturile daca tu ti-ai stabilit deja ca dai 1200 lei pe an pe toate facturile?(asa trebuie sa va ganditi)
  10. E foarte periculos „spiritul de turma” aveti grija de cine va lasati infulentati! cautati si a doua sursa pentru fiecare stire/zvon!

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii