banner draxkmaier satu mare

Mihai Huzău a demisionat din ALDE. Îl acuză pe Adrian Ștef că îi lipsește curajul pentru o confruntare corectă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mihai Huzău a demisionat din ALDE Satu Mare. Demisia acestuia vine după numirea lui Adrian Ștef în funcția de președinte interimar al filialei judeţene Satu Mare de către Biroul Național ALDE.

Funcția a rămas vacantă după ce Ovidiu Silaghi a renunţat la politică alegând funcţia de secretar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Persoanele aflate în structura de conducere a ALDE Satu Mare au încercat să se înţeleagă cu privire la persoana preşedintelui interimar, dar se pare că nu s-a ajuns la un consens.

Mai mult, Mihai Huzău nici nu a apucat să se confrunte cu Ștef, numele acestuia fiind exclus de pe lista de opțiuni, înainte de ședința Biroului Național. Astfel, Adrian Ștef era singura opțiune rămasă, acesta fiind în consecință și votat.

”Datorită ultimelor evenimente petrecute, am decis să demisionez din ALDE Satu Mare. Atașat găsiți motivarea demisiei mele.

Se știe de ceva timp faptul că lucrurile nu merg în direcția bună în ALDE, partidul din care fac parte și cred că această situație ar trebui să îi determine pe membrii acestui partid să ia niște decizii radicale prin care să încerce să își schimbe mentalitatea și implicit percepția cetățenilor față de partid.

 

Cu toate acestea, modul în care s-a înțeles că trebuie să se producă schimbarea președintelui organizației județene, loc rămas vacant prin demisia dlui. Ovidiu Silaghi arată că această mentalitate bazată pe manevre și jocuri de culise nu se dorește a fi înlocuită.

 

În prima fază, s-a ales varianta nedemocratică de a nu se lua în considerare opțiunea Biroului Județean pentru această funcție, prin refuzul de a se supune această decizie la vot. S-a declinat astfel competența deciziei alegerii președintelui organizatiei ALDE Satu Mare înspre Biroul Național, unde în mod normal sau corect ar fi trebuit să fie supuse la vot cele două propuneri ale Biroului Județean, respectiv Adrian Ștef și Mihai Huzău.

 

Din păcate acest lucru nu s-a întamplat, numele meu fiind exclus de pe lista de opțiuni, înainte de ședința Biroului Național. Astfel, Adrian Ștef era singura opțiune rămasă, acesta fiind în consecință și votat.

 

Am dorit schimbarea în bine a acestei organizații și am încercat permanent să transmit lucruri noi care am considerat că ar fi creat valoare și o altă percepție a cetățenilor față de ALDE Satu Mare. În acest moment este evident pentru mine că aceste lucruri nu se doresc.

 

Accept să pierd în urma unui vot democratic, dar nu pot accepta lipsa de fairplay, de colegialitate și lipsa curajului pentru o confruntare corectă. Abordarea aleasă contravine tuturor principiilor mele de etică și moralitate politică. Acesta este și motivul pentru care am ales să demisionez din ALDE” se arată într-un comunicat de presa transmis de Mihai Huzău.

Lasă un comentariu

cbasatumare

ads4 2
coica dorel primar
campaniealbu

centrulgmzamfirescu

cosminprimar
energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii