Banner blato Livrare1 

Propunerea legislativă de desființare a CNCD, respinsă de Senat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Plenul Senatului a respins definitiv propunerea legislativă a fostului deputat, Bogdan Diaconu care avea scopul desființării Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Senatul și-a însușit, cu 101 voturi ”pentru”, raportul de respingere întocmit în acest caz de Comisiile juridică, pentru drepturile omului și pentru egalitate de șanse.

Senatorul UDMR Turos Lóránd este de părere că, după ce propunerea moștenită de Diaconu a ajuns la Senat, fără discuție trebuie respinsă.
  • "Este inadmisibil ca o astfel de propunere care limitează valoriile europene cu desființare a unei instituții de antidiscriminare să fie acceptată de către noi"– adaugă senatorul UDMR.
Inițiatorul, fost deputat, explica în expunerea de motive că abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desființarea CNCD, "instituție bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție antiromânească și antinațională, fiind un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară".

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii