banner draxkmaier satu mare

FOTO | ”Ziua Prematurului”, marcată la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc joi un eveniment în cadrul căruia s-a marcat ”Ziua Prematurului”.  Dedicat mamelor și copiilor născuți prematur, evenimentul a fost organizat Asociatia “Unu și Unu” din Satu Mare.

Asociația își propune să devină vocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România, inclusiv din cadrul SJU SatuMare. Sprijinul este oferit prin numeroase programe din secțiile de neonatologie din țară, prin donații materiale, cursuri gratuite pentru personalul medical, sprijin oferit părinților cu copii născuți prematur.
Medicul specialist în cadru secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, dr. Varga Roxana, e de părere că întâlnire, de tip “grup de suport” s-a dorit a fi o discuție constructivă. O întâlnire la care a participat personalul secției (medici, psihologi, asistente), mămici de bebeluși născuți prematur dar ajunși acum la vârsta de sugari precum și mamele copiilor prematuri internați în sectie.
”Nevoile unui nou-născut prematur nu se limitează doar la  soluții medicale. Nașterea și cresterea unui astfel de copil  implică un mare grad de stress, o traumă  pentru părinți care necesită o atenție lafel de mare ca cea a patologiilor medicale care pot apărea secundar prematurității” a declarat dr. Varga.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii