gotec

Noi servicii medicale oferite de Centrul de Ingrijire la Domiciliu "Sfânta Hildegarda"

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând cu această lună, paleta de servicii a Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” din Satu Mare s-a îmbogățit cu trei servicii noi: măsurare EKG și consult medical la domiciliu, respectiv masaj de relaxare. 

De-a lungul celor 25 de ani de existență, Centrul de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” al Organizației Caritas a oferit servicii profesionale de îngrijire și sprijin în realizarea sarcinilor cotidiene pentru mii de vârstnici sătmăreni cu boli cronice. Devotamentul angajaților unității nu s-a diminuat nici în perioada pandemiei, căci beneficiarii: seniori cu vârsta peste 65 de ani au avut nevoie de și mai multă atenție și grijă, fiind cea mai vulnerabilă categorie de vârstă în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. 

Cererea pentru serviciile sociale și medicale oferite de centru a crescut în continuu de-a lungul anilor, iar angajații unității fac tot posibilul să acorde aceste servicii unui număr cât mai mare de beneficiari, fiind permanent deschiși la propunerile, solicitările primite din partea beneficiarilor sau a aparținătorilor – ne-a informat Angela Kiss, coordonatoarea unității. Acestei deschideri se datorează că începând cu această lună, paleta de servicii a Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” s-a îmbogățit cu trei servicii medicale noi, și anume: efectuare EKG la domiciliu, consult medical la domiciliu și masaj de relaxare. Datorită aparatului EKG portabil, vârstnicul are posibilitatea să se deplaseze la medicul specialist cu rezultatele în mână, ceea ce îl scutește de mai multe drumuri, oricum greu de făcut pentru el; prin vizitele medicale efectuate la domiciliul beneficiarului, acesta poate fi consultat personal de un medic, fără a mai fi nevoie să meargă la o unitate medicală oricum supraîncărcată din cauza situației pandemice; iar masajul de relaxare contribuie eficient la ameliorarea durerilor musculare, atât de caracteristice la vârste înaintate. 

Echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfânta Hildegarda” din Satu Mare speră ca prin noile servicii oferite să facă zilele beneficiarilor mai ușoară și grijile lor mai puține atât în situația actuală, cât și în perioada post-pandemică, fiind deschisă să dezvolte în continuare portfoliul de servicii în cazul în care vor exista propuneri, cereri în acest sens. 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii