Sprijiniți și în acest an serviciile sociale ale Organizației Caritas!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

An de an, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare asigură servicii sociale pentru peste 2.000 de oameni aflați în nevoie. 

A ajuta într-un mod care le permite semenilor noștri aflați în dificultate să-și păstreze demnitatea, a acorda sprijin copiilor, adulților, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități care trăiesc în condiții grele în așa fel încât situația lor de vulnerabilitate să nu se agraveze, ci dimpotrivă, ei să simtă că fac parte dintr-o familie, în care contează, în care relațiile sunt lipsite de prejudecăți, în care eforturile depuse pentru a trăi o viață mai demnă sunt respectate și apreciate – astfel oferă, de 34 de ani, sprijin și ajutor Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, prin intermediul serviciilor sociale furnizate.
Sub egida organizației neguvernamentale de utilitate publică funcționează 22 de servicii sociale licențiate. În anul 2023, organizația a avut 2.277 de beneficiari, din care: 422 de copii și tineri vulnerabili, 296 de copii și adulți cu dizabilități, 597 vârstnici, 962 persoane aflate în situații de criză – printre ele 485 de refugiați ucraineni.  
La îndeplinirea misiunii asumate de Caritas – sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, în spirit creştin, fără deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice – pot contribui toți membrii comunității dornici să ajute, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul lor pe venit către organizație.
Formularul 230 poate fi depus personal, la punctele de lucru ale organizației sau la registratura organului fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa de domiciliu, prin poștă, precum și online – prin intermediul serviciului Spațiu privat virtual. Termenul limită pentru depunerea formularului 230 este 25 mai 2024. Datele organizației sunt: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod de identificare fiscală: 4960929, Cont bancar (IBAN): RO80 RNCB 0221011282140001. Formularul 230 precompletat cu datele organizației poate fi descărcat și de pe pagina de web a Caritas: http://www.caritas-satumare.ro/media/images/Formular_230_Organizatia_Caritas_2023.pdf 
În cadrul campaniei 3,5%, în anul 2023, Organizația Caritas a colectat suma de 47.445 lei. Directorul general dr. Ioan-Laurențiu Roman aduce mulțumiri și pe această cale cetățenilor care au ales să redirecționeze 3,5% din impozitul lor pe venit către Caritas anul trecut, și îi îndeamnă, dacă este posibil, să sprijine serviciile sociale oferite și în acest an.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii