Două noi servicii medicale de top la cabinetele Dr. Coica: hidrocolonoterapie și posturologie 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prin cele două noi servicii aduse în județul Satu Mare de medicul Dorel Coica, municipiul Satu Mare a intrat în top mondial la capitolul posturologie. Doctorul Coica a luat decizia să aducă la Satu Mare cele două servicii, luând în analiză două boli ale secolului XXI, respectiv cancerul şi deficienţele de posturologie. 

Este vorba despre un cabinet de posturologie prin care sătmărenii au posibilitatea să îşi corecteze postura și să elimine o serie de probleme de sănătate printr-o tehnică foarte simplă. O astfel de aparatură există doar în opt cabinete din întreaga lume. 

De asemenea, SCM Dr. Coica a deschis și un cabinet de hidrocolonoterapie, o tehnologie modernă, de anul 2025, pentru detoxifierea colonului, fiind evitate astfel o serie de posibile probleme de sănătate, cum ar fi cancerul.

HIDROCOLONOTERAPIE - detoxifiere totală (Programări: 0732.116.847)

coica1

Medicul Dorel Coica a explicat că hidrocolonoterapia reprezintă o detoxifiere a colonului, fiind evitate astfel o serie de posibile probleme de sănătate, cum ar fi cancerul.

Acesta a explicat că în organism se adună de-a lungul timpului o cantitate însemnată de reziduuri ce nu pot fi eliminate și se fixează pe intestin. 

“Cei mai corpolenţi avem nişte resturi care rămân în colon pe care nu le dăm niciodată afară și în funcie de mărime pot să fie între 5-7 kg. Degeaba luăm tot felul de soluţii şi pastile, acele fecaloame sunt lipite de intestin, nu le poţi da jos numai prin sistemul acesta de curăţire a aparatului. Aparatul este foarte interesant, are şi o fantă, având ocazia să vedem ceea ce iese din noi, dacă suntem curioși. Am avut foarte multe tratamente şi majoritatea când s-au prezentat la a doua şedinţă au spus că sunt alţi oameni, se simt mult mai bine, cureaua se închide cu una-două găuri, asta pentru că aparatul scoate gazele în totalitate şi materia care este de ani şi ani în noi şi care este pietrificată pe intestin. Este o soluţie foarte bună. Eu fiind specialist pe ozon, după partea de spălare a colonului vom introduce ozon, care este antifungic, antimicotic, face o dezinfecţie generală a intestinului gros şi datorită oxigenmului se reface flora microbiană și organismul începe să funcționeze și creşte inclusiv absorbţia”, a explicat dr. Coica.

coica5

Curăţarea colonului este recomandată şi în cazul persoanelor care urmează să efectueze o colonoscopie, medicii specialişti având astfel o imagine clară asupra a tot ceea ce se vede în intestin.

“Este recomandat celor care suferă de boli ale colonului, dar şi pentru medicii care fac colonoscopie, având avantajul să efectueze această procedură pe un colon curat. Eu recomand pentru că ne ajută, mâncăm tot felul de minuni, multe toxice, de la colon pleacă marea majoritate a problemelor, cancerul de uter, de trompe, de colon, de sân. Acolo este polul microbilor. Eu vreau să fac o prevenţie. Toate se amplifică atunci când colonul este suprainfectat”, a mai spus Dorel Coica.

POSTUROLOGIE (Programări: 0732.116.827)

coica2

“Posturologia este o ştiinţă nu prea cunoscută în România, dar care este dezvoltată în special în Italia. Am o colaborarea foarte bună cu clinica Senzor Medica din Italia”, a explicat dr. Dorel Coica.

“E foarte importantă urmărirea dezvoltării copiilor. Posturologia înseamnă că vine pacientul la cabinet în costum de baie, merge cu tălpile goale pe o flanşe cu mii de senzori, se vede proiecţia corpului pe un ecran uriaş și după care mergem pe un scan 2D, 3D, care scanează impresiunile din talpă. În talpă sunt nişte senzori care sunt în legătură directă cu creierul, deci delaţia dintre senzorii din talpă şi creier menţine organismul şi îi permit să facă toate mişcările”, a explicat Coica.

coica3

Practic, după o analiză detaliată, pacienţilor li se recomandă purtatea unor taloneţi care să ajute la îndreptarea coloanei, lucru care duce la dispariţia unor dureri. Aceşti taloneţi se realizează la cabinetul Dr. Coica, consultul şi confecţionarea taloneţilor durează doar o oră.

”De ce am vrut să aduc eu tot sistemul? Pentru că pe lista mea sunt cel puţin 20 de familii care au probleme cu copiii, au identificat probleme la postura copiilor şi merg în Italia o dată pe an, stau la hotel trei zile, merg la clinică, se fac măsurătorile, mai stau două zile, își iau plantarii şi vin acasă. Asta înseamnă cheltuieli foarte mari. La 4 ani se cam încheie mersul la copil, aşa merge toată viaţa. Dacă îi facem o analiză posturală, putem observa dacă merge corect: 25% să calce pe partea din faţă, 25% pe călcâi, 25% pe partea din faţă şi 25% pe călcâi. Nu foarte mulţi calcă cum exact cum ar trebui. Toţi avem un defect, dar important e să analizăm copiii şi să încercăm să îi corectăm prin acel talonet care se introduce în pantoful copilului, după şase luni facem o nouă analiză şi vedem dacă se corectează şi într-un an, doi, trei ajutăm coloana să se dezvolte normal şi la 18-20 de ani să avem un copil cu postură corectă”, a spus dr. Dorel Coica.

coica4

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii