davis banner

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Un singur medic geriatru în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În județul Satu Mare există un singur medic geriatru și aproximatriv 90.000 de pensionari.
Peședintele Consiliului Județean al Pensionarilor Satu Mare, Gheorghe Strâmb, a afirmat azi, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, că județul Satu Mare se confruntă cu o acută lipsă de medici geriatri.
”Există, cel puțin la nivel informativ, o lipsă acută de medici geriatri, medici care se se ocupe, într-adevăr, de persoanele vârstnice. Pentru că aceste persoane au o anume caracteristică când vine vorba despre afecțiunile de care suferă”, a spus Gheorghe Strâmb.
Potrivit declarațiilor directorului medical al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Raveca Gliga, în județul Satu Mare există un singur medic specialist în geriatrie.
Geriatria este acea ramură a medicinii care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor și problemelor specifice vârstnicilor.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii