Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Peste 100 de intervenții efectuate cu ajutorul angiografului, la Spitalul Județean Satu Mare

La Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au fost efectuate cu succes peste 100 de intervenții cu ajutorul angiografului de medicii cardiologi specialiști Bogdan Duțu și Alexandru Paziuc.

Toate aceste intervenții efectuate cu ajutorul angiografului constituie o bază de date pentru patru teme de cercetare în cadrul proiectului Academiei de Științe Medicale.
Intervențiile efectuate în sala de angiografie se adresează pacienților cu angină pectorală de efort, sindroame coronariene acute, infarct miocardic acut, ischemie critică periferică și arteriopatie periferică stabilă. 

Citește și Primele succese după intervenţii angiografice în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare 

Despre intervenții au vorbit azi, în cadrul unei conferințe de presă, medicii specialiști cardiologi Bogdan Duțu și Alexandru Paziuc. La conferință a fost prezent prof. dr. Radu Deac de la Academia de Științe Medicale din România, unul dintre coordonatorii proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI”, proiect prin care a fost posibilă amplasarea unui angiograf în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
La conferință au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, managerul SJU, Adrian Marc și directorul medical Paula Mare.
Procedurile diagnostice şi intervenţionale au fost efectuate datorită capacităţilor angiografului performant, dar și a celor doi specialiști. Cu ajutorul angiografului se poate investiga starea vaselor de sânge, însă cu ajutorul acestuia se pot face și intervenții minore la nivelul sistemului circulator.
Deocamdată, investigațiile cu ajutorul angiografului se realizează patru zile din șapte de către medicul cardiolog Bogdan Duțu, medic cardiolog la Spitalul de recuperare Cluj, alături de medicul cardiolog Alexandru Paziuc.

Citește și Avem ANGIOGRAF. Noul aparat medical, vital pentru cardiaci, a ajuns la Spitalul Judeţean

Avantajele acestei metode pentru pacient se exprimă scutindu-l de intervenţia chirurgicală şi atingând efectul curativ în termeni scurţi.
Angiograful de ultimă generație a fost achiziționat de Spitalul Județean Satu Mare la finele anului 2015, printr-un proiect european derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății, valoarea aparatului fiind de peste un milion de euro.
Costurile amenajării spațiului unde se află instalat angiograful s-au ridicat la suma de aproximativ 85.000 lei, sumă suportată de Consiliul Județean Satu Mare.

Citește și Institutul Inimii de la Satu Mare a rămas în ”filele de istorie” de pe site-ul lui Ștef

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii