Campanie Națională de Împăduriri finanțată prin PNRR. Sesiune de informare susținută de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Cristian Valer Beșeni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a lansat, în această primăvară, o acțiune de promovare, la nivel național, a Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Cu această ocazie, secretarul de stat Cristian-Valer Beșeni a susținut luni, 6 martie, o prezentare publică la sediul Instituției Prefectului Satu Mare destinată potențialilor beneficiari din județul Satu Mare.

La întâlnire au participat subprefectul Altfatter Tamás, președintele Consiliului județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliului județean, Oliviu Buzgău, Dan Maxim, inspector-șef al Gărzii Forestire Oradea precum și reprezentanții autorităților publice locale și ai tuturor instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor. 

impaduirir satu mare

Cristian-Valer Beșeni a prezentat măsurile și etapele importante pentru organizarea campaniei, dar și detaliile și beneficiile accesării programului de finanțare pentru împăduriri.

”Avem în total 6.606.618 de hectare de păduri în România, adică 27,7% din suprafața țării noastre. Dar trebuie să fim conștienți că nu toate județele au același nivel de acoperire, iar în județul Satu Mare avem doar 16% din suprafață împădurită. Totodată, media UE este de 39%, așa că putem și noi să ne îmbunătățim starea pădurilor”, a declarat Beșeni.

impaduriri satu mare 1

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR - Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Totodată, vor fi finanțate lucrări de împădurire și lucrări de îngrijire a plantațiilor și creștere a suprafeței cu vegetație forestieră în lungul căilor de comunicație, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităților și între câmpurile cu culturi agricole, precum și alte categorii de perdele forestiere de protecție.

impaduriri satu mare 2

Prefectul Radu Roca a subliniat importanța  aceastei campanii naționale de împăduriri. 

”Vă mulțumesc pentru că ați răspuns  invitației noastre și v-ați arătat interesați să faceți parte din acest proiect. Sper ca împreună să reușim să accesăm cât mai multe fonduri și să reușim să creștem procentul de teren împădurit din județ”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii