Marele Premiu al Festivalului ”Octavian Bud”, câștigat de Adrian Lupescu din Satu Mare

În perioada 11- 12 octombrie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare s-a desfășurat de cea de a treia ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk, ”Octavian Bud”, dedicat memoriei celui care a fost cel mai important cantautor de muzică folk al Sătmarului.

Ziua de vineri a fost dedicată concursului. Pe scenă au urcat zeci de concurenți și trupe de folk din județele Satu Mare, Maramureș, Neamț, Suceava, Bacău, Vaslui și Brașov precum și din Republica Moldova.

Sâmbătă, la Filarmonica ”Dinu Lipatti” a avut loc spectacolul de gală și festivitatea de premiere. În fața unei săli arhipline au evoluat: Mircea Baniciu, Vali Moldovan, Claudia Șerdan , Diu Oșan și George Negrea car, prin cântecele lor au adus un omagiu cald și patetic, celui care a fost marele folkist Octavian Bud.

Juriul festivalului, alcătuit din Mircea Florian – președintele juriului, Felician Pop, Claudia Șerdan și Georgeta Govor, a acordat următoarele premii: Marele Premiu: Adrian Lupescu din Satu Mare.

Grupuri: Premiul I – ”Tur” din Chișinău, Premiul II – ”Pro Music” din Negrești Oaș, Premiul III - Chereches Romina și Aiben Arnold din Tășnad. Interpreți sub 16 ani: Premiul I – Giulia Gheorghiu din Suceava, Premiul II Cristian Tompea din Harghita, Premiul III – Claudiu Benga din Râșnov. Interpreți peste 16 ani: Premiul I - Rațiu Daniela din Satu Mare, Premiul II Botaș Claudia din Bârlad Premiul III Coșerariu Ionuț din Neamț.

Președintele juriului, celebrul artist Mircea Florian, originar din Satu Mare, considerat a fi ”părintele folkului românesc”, a declarat că juriul a promovat în primul rând, folkiștii care au venit cu melodii proprii și a recomandat ca viitoarele ediții să se centreze pe acest deziderat de promovare prioritară a creației folk.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii