Terapie asistată de roboți educativi pentru copii cu dizabilități Sursa foto: Fundația Talentum Cassoviensis

Terapie asistată de roboți educativi pentru copii cu dizabilități

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Organizația Caritas, alături de partenerii săi din Ungaria și Slovacia a început implementarea unui proiect inovator al cărui grup țintă sunt copii cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani. 

După mai multe proiecte Erasmus+ de succes (”Clopoțelul sună pentru toți!”, ”Dezvoltarea copiilor cu dezvoltare atipică prin sprijin online”), Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare s-a implicat în realizarea unui nou proiect. Proiectul Erasmus+ intitulat ”Terapie asistată de roboți educativi pentru copii cu dizabilități” și-a propus să ofere idei, inspirație psihopedagogilor, pedagogilor și părinților în ceea ce privește utilizarea roboților educativi în terapia copiilor cu dizabilități. Inițiatorul proiectului este Fundația Csodavár din Budapesta (Ungaria), partenerii săi fiind Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare prin Centrul de Reabilitare ”Sfântul Iosif” și Fundația Talentum Cassoviensis din Kosice (Slovacia). 

Principalul grup țintă al proiectului sunt copii cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani. Utilizarea roboților educativi în activitățile terapeutice adresate copiilor cu dizabilități este un domeniu relativ nou, de aceea la momentul actual o literatură de specialitate care să ofere îndrumare psihopedagogilor, pedagogilor sau părinților referitor la cum să folosească eficient aceste instrumente în dezvoltarea abilităților copilului, este mai puțin accesibilă. Partenerii implicați în proiect și-au propus elaborarea unui manual metodologic, a unei pagini web și a unor caiete destinate să sprijine dezvoltarea abilităților de bază și a competențelor copiilor cu dizabilități prin utilizarea roboților educativi. Toate acestea vor putea fi accesate gratuit, în patru limbi: maghiară, română, slovacă și engleză, de orice persoană interesată. 

În cadrul proiectului partenerii implicați vor elabora un îndrumar și suport practic cu exerciții adaptate în mod specific nevoilor de dezvoltare ale copiilor cu dizabilități, demonstrând astfel că robotica, activitățile care implică utilizarea roboților educativi pot fi extrem de utile în dezvoltarea copiilor/elevilor cu dezvoltare atipică. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii