VIDEO | Cum se fac testele de salivă pentru elevi. Clipuri demonstrative filmate cu ministrul Sănătății și ministrul Educației

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au realizat câteva clipuri video despre modul de utilizare a testelor de salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii.

În primul clip, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, explică în detaliu toate componentele şi felul în care se folosesc aceste teste.

În cel de-al doilea videoclip (mai jos), Sorin Cîmpeanu prelucrează o probă de salivă a elevului de clasa a IV-a. Rezultatul iese negativ și menționează că “așadar, administrarea unui test de către o persoană, un profesor, fără competențe medicale, durează mai puțin de un minut”. “Este nevoie să lăsăm un timp specificat în instrucțiuni pentru a avea un rezultat relevant al testului”, mai spune acesta.

În cel de-al treilea videoclip (mai jos), miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu arată cum se asamblează un pachet cu două teste necesar unui elev pentru o săptămână (două testări), precizând că în pachet trebuie să fie 5 componente: “caseta de reacție, pipeta, tubul de reacție și căpăcelul picurător, împreună cu două pahare pentru recoltarea salivei”. Sorin Cîmpeanu le transmite colegilor profesori să includă în punga kit-ului și câte o copie după instrucțiunile de folosire și după certificatul de conformitate. Acesta mai menționează că “durează circa 10 secunde realizarea unui set complet”.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii