Ora de religie să fie prima sau ultima în orar, cer mai multe Asociații ale elevilor într-un proiect privind Statutul elevului

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București-Ilfov și Asociației Vâlcene a Elevilor propun în proiectul privind noul statul al elevului prevederea expresă ca ora de religie să fie prima sau ultima în orar. 

În actualul statut, acest lucru nu este prevăzut, nici în legea Educației sau ROFUIP. 
Amintim că documentul a fost depus, joi, 1 februarie, la registratura Ministerului Educației. 
Proiectul a fost realizat de reprezentanții reprezentanți ai mai multor asociații de elevi împreună cu specialiști ai Organizației Salvați Copiii România, după consultări și dezbateri cu peste o mie de elevi din țară.
Edupedu.ro a scris despre mai multe propuneri din proiect:
propunerea ca profesorii să justifice notele elevilor de la lucrările scrise, în termen de 15 zile de la comunicare, la solicitarea copilului sau părintelui,
propunerea privind greutatea ghiozdanului elevilor care nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului,
sau cel mult 5 ore pe zi de școală pentru elevii de gimnaziu și 6 ore pentru elevii de liceu.
Ora de religie se va introduce în orarul unității de învățământ la începutul sau sfârșitul programului”, scrie la art. 21, alin. 7 din proiectul propus de mai multe Asociații de elevi privind modificarea Statutului.
În prezent, elevii care nu frecventează ora de religie sunt obligați să stea în școală, potrivit noii legi a Educației. Până anul trecut unitățile de învățământ puteau stabili prin regulament propriu activitățile copiilor care nu participă la aceste ore.
Discuția privind plasarea orei de religie la începutul sau finalul programului pentru elevii care nu sunt înscriși la ora de religie a mai fost dezbătută în spațiul public, dar practic este imposibil ca acest lucru să se întâmple. Un profesor de religie care are o normă de 18 ore nu are cum să vină doar la ultima și prima oră de religie pentru toate clasele.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii