Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Investiții de 3,4 milioane lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 3 din orașul Negrești Oaș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Școala Gimnazială nr. 3 din orașul Negrești-Oaș intră într-un amplu proces de extindere și modernizare, finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală ( PNDL 1) al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al orașului Negrești Oaș.

La sediul Şcolii Gimnaziale nr. 3 a avut loc predarea amplasamentului pentru începerea execuției lucrărilor la obiectivul de investiții “Extindere, Modernizare, Dotare Şcoala Gimnazială nr. 3 în oraşul Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare”.

"La începutul lunii iunie am semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții “Extindere, Modernizare, Dotare Şcoala Gimnazială nr. 3 în oraşul Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare”. Am certitudinea că, în urma acestei modernizări, condițiile din școală se vor îmbunătăți substanțial, asigurând desfășurarea în bune condiții a activităților de educație. Școala având în acest moment 450 de elevi nevoiți să facă cursurile în doua schimburi, deorece spatiile sunt insuficiente. În urma lucrărilor de execuție a proiectului, se va desfința acoperișul existent și se va face un nou etaj unde vor fi realizate noi săli de clasă, care vor fi dotate corespunzător, ca mai apoi cursurile șă se țină într-un singur schimb. În cadrul proiectului se va reabilita clădirea existentă, se vor reface instalațiile electrice, sanitare și termice, se vor face de asemenea amenajări pentru persoanele cu dizabilități, toate realizându-se conform cerințelor ISU. În ceea ce privește partea exterioară, la întocmirea proiectului am gândit o arhitectură modernă a fațadei care să contribuie la orașul modern pe care l-am creionat", a declarat Aurelia Fedorca, primarul oraşului Negreşti-Oaş.

Valoarea proiectului este de 3.430.686 lei, iar durata de implementare este de 12 luni.

Dar lucrările nu se vor opri aici, la Școala Gimnazială nr.3, alte două proiecte depuse pentru finanțare din fonduri europene urmând să finalizeze procesul complet de modernizare a instituției de învățământ.

”În completarea acestor lucrări de modernizare, la Şcoala Gimnazială nr. 3 mai avem depuse pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR) două proiecte, unul pe Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B, pentru creșterea eficienței energetice în clădirile publice – „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Nr.3 – Sala Sport din localitatea Negrești Oaș” și al doilea pe Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul Specific 13.1, de îmbunătățire a calității vieții și populației în orașele mici și mijlocii din România – „Extinderea Corpului B, modernizarea sălii de sport și dotarea laboratoarelor din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 3”. Aceste proiecte vizează lucrări pentru creșterea eficienței energetice, pentru înlocuirea șarpantei, pardoselilor și tâmplăriei interioare și exterioare, instalații electrice, dotări cu mobilier nou, tehnică de calcul și instrumente laboratoare, în valoare totală de 3.570.000 lei”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Reamintim că Primăria Negrești-Oaș a mai depus pentru finanțare prin POR următoarele proiecte pe Axa Prioritară 3, Prioritate de Investiții 3.1, care vizează creșterea eficienței energetice în clădirile publice: „Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic I.G. Andron - Corp Principal, Corp A, Corp B și Atelier de alimentatie publică”, „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 1” unde mai avem un proiect pe Axa 13, Obiectiv specific 13.1 - „Extinderea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr.1”, „Creșterea eficienței energetice a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7” și „Cresterea eficienței energetice a Liceului Teoretic Negrești-Oas - Corp A”.

Toate aceste investiții vor duce în final la modernizarea completă a instituțiilor de învățământ din Negrești-Oaș.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii