Inspectoratul Școlar a transmis concluziile anchetei epidemiologice din cadrul grădinițelor din Carei unde mai mulți copii s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma desfășurării acțiunii de control a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, cât și a anchetei epidemiologice realizate de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și de Direcția Sanitar-Veterinară Carei, referitoare la cazurile de îmbolnăvire manifestate prin vărsături și diaree la preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit  Nr. 1 și Grădiniței cu Program Prelungit  Nr. 3 Carei, s-au constatat următoarele:

Cele două unități verificate dețin autorizație sanitară de funcționare. 
Aspectul igienico-sanitar al celor două unități este corespunzător, spațiile funcționale fiind igienizate, curat întreținute și dotate specificului activităților.
Asistența medicală este asigurată la ambele unități pe toată perioada desfășurării activităților.
Au fost recoltate probe sanitare, exudate faringiene și nazale la personalul implicat în activitate și au fost ridicate probele alimentare din meniul servit în data de 07.09.2022 în vederea efectuării determinărilor de laborator. Conform rapoartelor de încercări emise de către laboratorul de microbiologie din cadrul DSP jud. Satu Mare, în probele analizate nu au fost identificați agenți patogeni incriminați în declanșarea unei toxiinfecții alimentare. 
S-a dispus efectuarea curățeniei generale, urmată de procedura de dezinfecție a tuturor spațiilor din unitatea preșcolară.
După transmiterea la DSP jud. Satu Mare a dovezilor privind efectuarea procedurilor de dezinfecție cu o firmă autorizată, se poate relua activitatea. 
Se recomandă ca toți copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu, sub supravegherea părinților, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii