Medicii de familie au renunţat la protest. Din 15 ianuarie, aceștia vor putea emite rețete compensate și trimiteri

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Medicii de familie din judeţul Satu Mare și-au încheiat protestul. Cel târziu începând de luni, 15 ianuarie, medicii care nu au semnat actul adiţional la începutul anului vor putea emite rețete compensate și trimiteri.
Un singur medic de familie nu a depus această cerere, respectiv preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Satu Mare, Călin Bumbuluţ.
În cadrul conferinţei de presă desfășurată azi la sediul CJAS Satu Mare, directorul Georgeta Pop şi-a exprimat nedumerirea faţă de motivul protestului medicilor sătmăreni, explicând că medicii din Satu Mare au primit o finanţare mai bună decât cei din celelalte judeţe.
“Satu Mare a finanţat medicina de familie peste media naţională. Aceasta este o întrebare pe care ne-o punem: de ce am rămas în continuare să protestăm, atâta timp cât medicii de familie din judeţ au primit în anul 2017 11,8% din fondul alocat domeniilor de asistenţă medicală, faţă de 4,8% cât este media naţională? Nu înţelegem de ce în judeţul Satu Mare medicii au fost nemulţumiţi”, a spus Georgeta Pop.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii