Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Andrei Mihalache: ”Ne-am dorit să marcăm finalizarea Teatrului de Nord. Probabil că am greșit...”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Teatrul de Nord din Satu Mare va fi inaugurat la sfârșitul lunii mai.
Pentru acest eveniment, actorii Teatrului au pregătit o serie de spectacole pe care ar urma să le pună pe scenă odată cu deschiderea teatrului. În acest sens, Teatrul Odeon din București a acceptat să pună pe scena teatrului sătmărean un spectacol, la fel Teatrul din Debrecen, respectiv Teatrul Național Maghiar din Cluj în colaborare cu Secția Maghiară a Teatrului de Nord și Secția Română a Teatrului de Nord. Patru spectacole programate pentru a marca inaugurarea Teatrului de Nord.
Pentru organizarea acestui eveniment atât de așteptat de sătmărenii iubitori de teatru, dar și curioși de lucrările de renovare făcute în interiorul teatrului, conducerea instituției a solicitat consilierilor locali acordarea sumei de 150.000 de lei, însă proiectul nu a fost votat, consilierii UDMR votând împotrivă, motivând, printre altele, că nu există autorizație din partea pompierilor. Managerul Teatrului, Vasile Țăran, prezent la ședință, susține că teatrul ”Are termen 6 luni de la preluare să se pună în legalitate. Un singur hidrant trebuie scos din suprateran și ignifugarea ușilor lojelor”, a spus acesta.
Directorul artistic, Andrei Mihalache, s-a arătat dezamăgit de faptul că, propus în prag de campanie electorală, proiectul ”a căzut”, iar cei care au de pierdut sunt artiștii și toți cetățenii iubitori de artă, de teatru, de frumos, fiind nevoiți să stea la mila unor consilieri care se opun, fără motive întemeiate, la aprobarea unor proiecte prin care sătmărenii ar avea ocazia să vadă spectacole frumoase jucate de actori români și maghiari pe scena unui cochet teatru din provincie, cum este teatrul nostru.
  • ”Ne-am dorit să marcăm finalizarea acestui obiectiv cultural deosebit de important al orașului. (...) Am ales trei zile cu patru spectacole, microrecitaluri ale colegilor de la Filarmonică, o expoziție cu fotografii cu teatrul vechi, imagini din timpul lucrărilor și cum arată acum (...) Dacă considerați că e greșit să chemi Televiziunea Română, pe domnul fost ministru Demeter, care acum conduce casa de producție, să vină să facă un film despre inaugurarea acestui teatru, să inviți UNITER-ul să vină să participe, deci să fie o sărbătoare a lunii teatrale românești și nu numai și prin asta ar ieși în față imaginea unui oraș de la capătul țării, se pare că e mult (150.000 lei n.r.), probabil că am greșit...”, a spus Mihalache.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii