Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi de primăvară și ploi la finele lunii februarie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până în 25 martie.

Astfel, în următoarea perioadă va fi o vreme frumoasă, cu temperaturi de primăvară, mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă din an, însă sunt prognozate și precipitații excedentare la finele lunii februarie, vizate fiind regiunile sud-vestice.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.
 

Vremea/prognoza meteo săptămâna 26 februarie-4 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
 

Vremea/prognoza meteo săptămâna 4-11 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.
 

Vremea/prognoza meteo săptămâna 11-18 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.
 

Vremea/prognoza meteo săptămâna 18-25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii