Banner blato Livrare1 

Aproape 250.000 de pachete de ţigări, depistate de câinele poliţiei de frontieră din Halmeu

Aproape 250.000 de pachete cu ţigări de contrabandă din Ucraina au fost depistate ascunse într-un tir care transporta tocătură de lemn, descoperirea fiind făcută de câinele de serviciu al poliţiştilor de frontieră din vama Halmeu, informează un comunicat a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
Potrivit sursei citate, în noaptea de luni spre marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, doi bărbaţi, în vârstă de 34 şi 45 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Maramureş, conducând un automarfar care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate în România, ce transportau, conform documentelor, tocătură de lemn din Ucraina.
  • "În baza unei analize de risc şi ca urmare a faptului că remorca tirului a fost semnalată de câinele specializat în detectarea tutunului, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control asupra mijlocului de transport şi deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană, automarfarul a fost condus la Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei fiind însoţit de către un echipaj mobil din cadrul Direcţiei Regional Vamale Cluj, pentru efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de ţigări (...) de provenienţă ucraineană", precizează sursa citată.
Baxurile de ţigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenţionau să o introducă în ţară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş.

Media

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii