Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Atenție, fermieri! APIA începe controalele pe teren

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Satu Mare (APIA) informează că în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 24/23.01.2018 desfăşoară în această perioadă controlul la faţa locului pentru Cererile Unice de Plată eşantionate la controlul pe teren în cadrul Campaniei 2018.

În ce privește controlul aferent al unor obligații specifice, acesta va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.
Scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un eşantion de cereri, condiţiile de acordare a sprijinului financiar.
Eșantionul de control la nivelul judeţului Satu Mare conține un număr de 858 dosare selectate pentru verificare prin control clasic şi 669 dosare selectate pentru verificare prin teledetcţie, cu un număr de 15.975 parcele, pentru o suprafață de 40.311 ha.
Scopul verificărilor la fața locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea, mai exact verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului.
Fiecare verificare la fața locului va fi obiectul unui raport de control conform art. 41 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 ce permite revizuirea detaliilor verificărilor efectuate și întocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele și alte obligații.
Pentru respectarea termenului stabilit privind finalizarea controalelor pe teren, inspectorii din cadrul serviciilor control pe teren și inspecții ale Centrului judeţean Satu Mare se vor afla pe teren având PROGRAM NORMAL DE LUCRU în zilele de 16 şi 17 august, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.
Fermierii sunt rugați să colaboreze în această perioadă cu specialiștii APIA pentru a realiza programul de verificare stabilit.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii