Elevii sătmăreni, ultimii pe lista de priorități a autorităților județene

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Elevii sătmăreni au început școala fără să primească gustarea zilnică pe care statul ar trebui să le-o acorde gratuit.

Dacă în Cluj, Consiliul Județean a aflat că în data de 10 septembrie elevii încep școala și trebuie să le ofere cornul și laptele, la Satu Mare, începerea anului școlar a prins Consiliul Județean Satu Mare cu temele nefăcute. Și nu prima dată.

Cu toate că se află în etapa de evaluare a proiectelor, conducerea Consiliului Județean Satu Mare susține că la mijlocul lunii octombrie elevii din școlile sătmărene vor beneficia de corn și lapte. Teoretic. Practic, urmează etapa de derulare, evaluare și termenul de 10 zile pentru eventuale contestații.

Dintre cele șase firme care au depus ofertele, doar una este din județul Satu Mare, celelalte fiind din județele Maramureș (două firme), Covasna (două firme) și o firmă din județul Timiș.

Elevii vor primi gustarea promisă de stat, după ce Consiliului Județean Satu Mare va finaliza licitația și va semna contractul de furnizare cu firmele câștigătoare. 

Un ”eveniment” asemănător a avut loc în anul școlar 2016/2017. Înloc să primească din prima zi corn și lapte, elevii sătmăreni au primit corn și lapte după patru luni de la începerea școlii, mai exact începând cu data de 9 ianuarie 2017.

Citește și Elevii sătmăreni au primit azi biscuiți, lapte și câte un corn înjumătățit și tare

La acea vreme, actualul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, ne explica ironic despre lipsa de profesionalism a fostei conduceri ”de parcă nu știa că școala începe în septembrie!”. Dar, iată că și actuala conducere a fost luată prin surprindere de începerea anului școlar 2018/2019...

În anul școlar 2016/2017, după patru luni de întârziere, elevii sătmăreni au primit cornul și laptele. Dar nu toți. Elevii din nouă școli din județ tot nu primeau corn și lapte din cauza unor ”disfuncționalități” ale firmei de distribuție.

Citește și Peste 40.000 de elevi și preșcolari, batjocoriți de ”adulți” care nu au habar să implementeze programul ”Cornul și laptele”

În ceea ce privește calitatea celor două produse distribuite pe băncile elevilor, amenda de 10.000 de lei aplicată de Protecția Consumatorilor firmei SC Logistic Media Pop Art SRL  care distribuia alimentele spune tot...  De altfel, încă din prima zi de distribuire a alimentelor, Protecția Consumatorilor a semnalat deficiențe la produsele de panificație oferite elevilor: ”În prima zi de distribuție cornurile furnizate de SC Logistic Media Pop Art SRL nu respectau cantitatea netă de 80 de grame, (69,11 / 70,65 / 75,44 / 77,24 grame) și la biscuiți 43,40 grame, deficiențe care nu s-au mai regăsit în următoarele zile”, era anunțul făcut de Protecția Consumatorilor Satu Mare.

Citește și Programul ”laptele și cornul”, o batjocură sancționată de Protecția Consumatorilor

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii