Kereskényi Gábor: ”În acești 4 ani am derulat cel mai amplu proiect de modernizare a străzilor din municipiu”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Satu Mare există 446 de străzi. O treime dintre acestea au fost modernizate de la începutul mandatului. Din 2016 am reabilitat 149 de străzi, trotuare, parcuri și spații publice, pe o lungime totală de 50 de kilometri, am reabilitat o suprafață de 150.717 de metri pătrați.

Am reabilitat trotuare pe o lungime de 150 de km, pe o suprafață totală de 121.996 de metri pătrați de asfalt și pavaj. 

Cum am preluat orașul în iunie 2016?

Am preluat un oraş fără contract pentru întreţinere şi reparare a străzilor. Din cele 446 de străzi ale municipiului, aproape fiecare necesita reparații urgente.  Sute de gropi au afectat traficul rutier, zeci de străzi și spații publice aveau nevoie de intervenții rapide. Am “moştenit” lucrări deja licitate, care aveau probleme majore de proiectare. Un exemplu: Podul Decebal - cu grave deficienţe în proiectul tehnic şi de execuţie.

Ce am dezvoltat în acest domeniu:

  • Am acordat o atenție deosebită în timpul derulării și la recepția lucrărilor, am dispus remedierea deficiențelor constatate, pe banii constructorilor. Au fost  reparate străzile, pe baza unui plan bine stabilit, în funcție de priorități și necesități, nu pe criterii arbitrare sau politice. Am ales să punem pavaj în loc de asfalt, din motive estetice. 
  • Am insistat pe sincronizarea lucrărilor cu E-ON, Electrica, Apaserv, RDS. 
  • Rezultatul în primăvara 2020: a fost redus semnificativ numărul străzilor cu probleme.

În acești 4 ani am derulat CEL MAI AMPLU PROIECT de modernizare a străzilor din municipiu: din cele 446 de străzi, am reabilitat 149 de străzi și artere de circulație majore. Am modernizat trotuare și alei: 

  • Bulevardul Independenţei, Transilvania, Careiului, Lucian Blag, Cloşca (parțial), Octavian Goga precum și următoarele străzi:  Ioan Slavici, Toamnei, Ion Creangă, Arad, Mică, Fraternităţii, Egalităţii, Ion Ghica, Lunca Sighet, Gavril Lazăr de Purcărete, Ana Ipătescu, Nicolae Golescu, Tineretului, 9 Mai 1877, Nicolae Iorga, Ambudului, Gorunului, Avram Iancu, Voltaire, 1 iunie, Diana, Iuliu Coroianu, Digului, Mărăși, Ferăstrău, Jubileului, Eroii Revoluției, intersectia Burdea, Depozitelor, Proiectantului, Bârgăului, Sadoveanu, Bujorului, Almaşului, Gabriel Georgescu, B.P. Haşdeu, Braşov, Vulturului (parțial), Fântânele, Milcov, Cerbului (parțial), Banat, Alecu Russo (parțial).

PLANUL pentru 2020-2024: 

Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. In următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

Reabilitare străzi, trotuare și spații publice: În următorii 4 ani, continuăm în același ritm: alocăm sume considerabile pentru modernizarea străzilor, trotuarelor, ajungem în fiecare parte a orașului. Printre zonele vizate: zona Dara-Diana, zona Odobescu, toate cartierele de locuințe, precum și toate zonele unde există străzi de pământ.

Vom continua proiectul nostru de a reabilita toate trotuarele în celelalte zone a orașului: finalizăm Micro 15, Micro 17, Carpati I-II, Centrul Nou și curțile interioare ale blocurilor. Fiecare porțiune  de trotuar va fi accesibilă persoanelor cu cărucioare, persoane cu dizabilități pietonii vor putea circula în siguranță.

V-am prezentat rezultatele obținute, acestea vorbesc de la sine. Am muncit onest, suntem o echipă bună, unită, avem experiență, soluții și viziune pentru viitor.

Vom continua.

Satu Mare, ține-o tot așa!

Kereskényi Gábor 

și echipa

KG serial 0908 ro

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii