alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Lóránd Magyar: ”Am găsit soluții la problema lemnului de foc”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
„În urma discuțiilor din comisia de specialitate, am reușit să legiferăm în așa fel încât beneficiarii să aibă acces facil la lemnul de foc, la un preț rezonabil, dat fiind că normele anterioare au îngreunat accesul populației.
Acest lucru a creat o problemă mai ales în zona rurală unde mulți au sisteme de încălzire pe lemn. Modificarea legii silvice adoptată miercuri presupune că atât persoanele fizice cât și cele juridice, adică composesoratele, bisericile și autoritățile locale vor putea tăia 20 metri cub de lemn fără contractarea unor firme de specialitate.” - a relatat deputatul UDMR din județul Satu Mare Lóránd Magyar, membrul comisiei de specialitate în agricultură, ca urmare a votului decisiv din Camera Deputaților.

Însă acest aspect este doar unul dintre noile elemente ale acestei legi complexe care se află pe rolul comisiilor și al Parlamentului. „Trebuie să găsim o soluție pentru că leguitorul a fost injust când a pus toată răspunderea pe pădurari, pentru orice neregulă, cu sancțiuni cât salariul lor pe jumătate de an. În aceste condiții munca lor era practic pusă într-o situație imposibilă.” - a explicat parlamentarul care l-a consultat mai devreme pe pădurarul Sándor Balogh, fost director adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor (ROMSILVA), administratorul actual al unei păduri private. „Am modificat legea silvică la propunerea UDMR în așa fel încât proprietarii pădurilor private să aibă libertatea deciziei în administrarea tăierilor. Pe lângă soluționarea problemei lemnului de foc, am votat și propunerea potrivit căreia pădurile nepăzite să primească finanțare publică pentru pază. De asemenea, am introdus un nou articol care scutește pădurarul de răspunderea patrimonială dacă acesta anunță poliția imediat după constatarea furtului de lemn.” - a arătat Lóránd Magyar după ce Camera Deputaților a votat propunerile UDMR.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii