Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Magyar Lóránd: ”Trebuie să acordăm o atenție sporită sectorului zootehnic al agriculturii în vederea reducerii importului de produse alimentare”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
”Mai mulți fermieri vor putea beneficia de noul sprijin financiar conform modificării UDMR adoptate de Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților în această săptămână”, a atras atenția deputatul UDMR din județul Satu Mare, Magyar Lóránd Bálint.
Membru al comisiei de specialitate, acesta a subliniat că proiectul de lege prevede o sumă de 360 de milioane de euro, alocată din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care ar fi disponibilă până în 2020 pentru sprijinirea crescătorilor de suine pentru reproducţie.
„Avem nevoie de legi care sprijină producția internă de alimente, pentru că, deși România este unul din principalii producători de cereale din Europa, importul celorlalte produse alimentare este peste media europeană. Din acest motiv statul trebuie să sprijine producția de carne și sectorului zootehnic al agriculturii”, a spus legiuitorul UDMR.
Deputatul din județul Satu-Mare a subliniat că sprijinul financiar prevăzut de proiectul de lege dezbătut în comisia de specialitate a Camerei inferioare a Parlamentului este menit să reducă cantitatea de porcine pentru îngrășare importată de România. „România, printr-un sprijin financiar de stat acordat acestui sector al agriculturii, ar putea reduce cantitatea de consum intern de alimente și de carne de porc acoperită din import. Totodată, proiectul de lege oferă o soluție și pentru fermele abandonate, întrucât oferă sprijin financiar pentru exploatarea acestora ca ferme porcine”, a spus Magyar Lóránd Bálint.
În timpul lucrărilor din comisiile de specialitate deputatul UDMR a formulat o modificare la proiectul de lege, menit să coreleze prevederile acestuia cu măsurile legii care reglementează acordarea sprijinului pentru fermieri din fondurile europene: crescătoriile porcine înființate recent din fonduri europene au un efectiv de animale de 400 de porci, iar proiectul de lege dezbătut prevedea sprijin doar pentru fermele cu cel puțin 500 de animale. Din acest motiv deputatul UDMR a propus reducerea pragului de la 500 de animale la 400.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii