Program de sărbători în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Program special de vizită în secțiile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. 

Începând cu data de 27.12.2022, programul de vizită al aparținătorilor  pacienților internați în unitatea SJUSM se va desfășura conform următoarelor reglementări:
- de luni până vineri   în intervalul orar 13,00 – 17,00 
- sămbătă și duminică   intervalul orar 11,00 – 17,00   
 
II.Secţii cu program diferenţiat: 
- Secția   Boli Infecțioase  -   de luni până vineri în  interval orar 12,00 - 16,00 
                                                -  sămbătă și duminică  în intervalul orar  12,00 - 18,00
                                               
- Secția A.T.I.: zilnic, în  interval orar 11,00 -12,00 ; 15,00 – 16,00
Vizitarea pacienților în secția de terapie intensivă este permisă zilnic cu respectarea următoarelor condiții de acces :
a ) la saloanele cu cel mult 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator / pacient / intervalul orar de vizită, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;
b) la saloanele cu peste 4 paturi este permis accesul pentru 1 vizitator / pacient / intervalul orar de vizită, putând fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp;
c) durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul medicului A.T.I,  pe toată durata vizitei, persoana vizitatoare va fi însoțită de personal al secției;
d) contactul fizic cu pacientul este permis numai cu acordul și sub supravegherea asistentei medicale sau medicului A.T.I și trebuie să fie scurt și după o prealabilă dezinfecție suplimentară a mâinilor vizitatorului.
În secția  A.T.I. accesul vizitatorilor într-un salon în cursul intervalelor orare zilnice aprobate poate fi suspendat pe durata efectuării oricăror manevre, tehnici sau tratamente care necesită prezența unui medic A.T.I și a cel puțin unei asistente ATI. În aceste cazuri, intervalele orare zilnice de vizită vor fi prelungite astfel încât să se asigure accesul tuturor vizitatorilor în conformitate cu prevederile prezentului ordin.
 
- Secţia Neonatologie Compartimentul Terapie Intensivă Neonatală şi Prematuri: zilnic, în intervalul orar  11,00 - 12,00 ; 16,00 -  17,00
 
III. Pentru următoarele secţii cu risc, accesul este INTERZIS : Neonatologie,  Obstetrică, Pediatrie, la nivelul acestor  secții vizitatorii fiind admiși în spațiul anume destinat: 
- de luni până vineri în intervalul orar 13,00 – 17,00 
- sămbătă și duminică în intervalul orar 11,00 – 17,00    
Vizitele se pot efectua cu respectarea  prevederilor  Ordinului M.S. 3670 / 06.12.2022.
Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează:
a) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;
b) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4 - 6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;
c) 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp.
IV.  Durata vizitei este limitată la 30 de minute.
V.Se vor respecta următoarele condiţii generale:
a) în incinta spitalului va fi obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască)
b) dezinfecţia obligatorie a mâinilor la intrarea în  spital şi secţii
c) vizitatorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul vizitatorului şi durata vizitei)
d) la părăsirea secţiei/spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care vor fi depozitaţi în saci speciali destinaţi acestui scop 
e) de asemenea se va face  dezinfecţia obligatorie a mâinilor  la ieşirea din spital şi sau secţii
f) se evită staţionarea vizitatorilor  în spaţiile comune ale spitalului 
g) MASCA este obligatorie pe tot parcursul vizitei 
 
VI.Condiții specifice:
În cazul pacienților în stare terminală, cu excepția celor internați în secțiile/compartimentele A.T.I, aparținătorii au dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră. 
- În măsura în care condițiile din secție/compartiment permit acest lucru, se poate asigura prezența permanentă lângă pacient a unui aparținător, cu acordul medicului curant. 
- În măsura în care condițiile din secție/compartiment nu permit accesul permanent, se va asigura accesul într-un spațiu de așteptare, în apropierea secției/compartimentului.
 
În cazul pacienților internați care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., accesul unui însoțitor poate fi permanent, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor și cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment.
În cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., se permite prezența permanentă a unui aparținător, dacă se solicită acest lucru.
În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară, cu excepția secțiilor/compartimentelor A.T.I., se poate permite prezența permanentă a unui aparținător, cu acordul șefului de secție/coordonatorului de compartiment.
În cazul copiilor internați în secțiile / compartimentele de terapie intensivă, la solicitarea aparținătorilor, în funcție de condițiile locale, cu respectarea măsurilor interne de prevenire a transmiterii infecțiilor și cu aprobarea medicului șef de secție/compartiment A.T.I, se poate permite prezența permanentă a unui aparținător, în intervalul orar 20,00 - 07,00.
 
Nu este permis accesul vizitatorilor:
a) care prezintă semne clinice de infecții acute;
b) aflați în stare de ebrietate sau aflați sub influența unor substanțe halucinogene.

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii