Placă aniversară dedicată campioanei olimpice Simona Pop, pe fațada Sălii de Scrimă ”Alexandru Csipler"

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campioana olimpică Simona Pop are de astăzi o placă aniversară pe sala de scrimă ”Alexandru Csipler" din Satu Mare.

La patru ani după ce sătmăreanca Simona Pop a câștigat aurul olimpic la Rio, la inițiativa antrenorului Csiszar Francisc, pe fațada sălii de scrimă ”Alexandru Csipler" din Satu Mare a fost amplasată o plachetă aniversară - ”Satu Mare este mândru de campioana olimpică Pop Simona”

  • ”Suntem mândri că avem printre noi asemenea oameni. Simona Pop este un simbol pentru Satu Mare, a preluat ștafeta și a dus mai departe istoria glorioasă a Școlii de scrimă din Satu Mare. Simona Pop este cetățean de onoare al municipiului și reprezintă un model pentru toți tinerii și pentru sportivii noștri. Este o mândrie pentru noi toți și merită tot respectul! Și nu în ultimul rând, felicitări şi lui Francisc Csiszár, cel care a antrenat-o pe campioană timp de 12 ani. Simona, suntem mândri de tine, toți sătmărenii!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Pe 11 august 2016, echipa de spadă feminin a României a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. De altfel, a fost singura medalie de aur câștigată de delegația României la competiția din Brazilia. Echipa formată din Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, antrenată de Dan Podeanu și George Epurescu, a trecut pe rând de SUA, Rusia și de China, în marea finală.

”11 august 2016 va rămâne una dintre cele mai importante zile din viața mea. Acum, când mă gândesc cât de norocoase am fost noi și toată echipa, la Olimpiada vieții noastre, mă gândesc cu părere de rău la sportivii care acum sunt la vârful lor de performanță și din cauza pandemiei nu pot evolua la Olimpiadă, care nu e sigur că se organiza nici anul viitor. Sunt recunoscătoare Sătmarului și tot timpul m-am considerat cea mai norocoasă din echipă, provenind dintr-un oraș mic, deoarece orașele mai mici știu să aibă grijă de valorile lor, atât pe plan sportiv cât și pe plan cultural-artistic (…) Când am început scrima (n.r. în anul 1997) nu era amplasată statuia domnului Csipler, iar acum am ajuns ca numele meu să fie pe Sala de scrimă… este un sentiment foarte ciudat. Mă bucur foarte mult, însă simt că nu este doar meritul meu. Eu am fost acolo, la Rio, însă ca să ajung acolo m-au ajutat foarte mulți oameni: familia, antrenorul care m-a crescut, domnul Csiszar Francisc, colegele mele și mulți alții. Sunt recunoscătoare că și după patru ani Satu Mare nu a uitat de ce am reușit să facem la Rio”, a declarat, vădit emoționată, Simona Pop.

În urmă cu patru ani, Simona Pop a primit și titlul de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.

Simona Pop mai are în palmares o medalie de argint (Moscova 2015) și o medalie de bronz cu echipa României la Campionatele Mondiale (Budapesta 2013). La Campionatele Europene de seniori, fosta spadasină are două medalii de aur (Strasbourg 2014 și Montreux 2015) și una de argint (Zagreb 2013) cu echipa României, și două de bronz la individual (Montreux 2015 și Torun 2016).

Simona Pop a fost spadasină a clubului Steaua București în până în 2016, când s-a retras din activitate competițională.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii