Dakar 2024 | Ziua 7 | Emanuel Gyenes, cea mai bună clasare din acest an

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Emanuel Gyenes a început foarte bine săptămâna a doua de la Dakar Rally 2024 și a încheiat pe locul 23 cea mai lungă etapă de la această ediție a celui mai dificil rally-raid din lume.

Rider-ul sătmărean de la Autonet Motorccycle Team a încheiat etapa de astăzi cu timpul de 06H 15' 12’’, la peste 56 minute de câștigătorul de etapă Chilianul Ignacio Cornejo (Honda), care a obţinut a treia sa victorie de la debutul Raliului Dakar 2024. Pe locurile 2 și 3 au sosit frații Benavides, Kevin (KTM), deţinătorul titlului, a ajuns după 32 de secunde, iar fratele acestuia, Luciano Benavides (Husqvarna) a ajuns după 3 minute și 12 secunde.

dakar 2024 traseu ziua7

”Sunt gata să concurez în a doua săptămână de #dakar2024. Duminică, 14 ianuarie, mergem de la Riyadh la Al Duwadimi într-o etapă de 874 km cu o probă specială de 483 km. Este o etapă foarte diversă și dificilă, cu multe canioane, râuri uscate, dune de nivel 1 și 2, nisip moale în unele părți, secțiune în stil WRC, teren accidentat, pietre, navigație dificilă, etc. O parte din secțiunea cu dune am făcut-o în etapa 3, dar acum le vom aborda în ordine inversă”, a declarat Mani înaintea startului din etapa a șaptea.

În clasamentul general, la moto, conduce americanul Ricky Brabec (Honda), clasat pe locul 5 în etapa de duminică, cu un avans de o singură secundă faţă de botswanezul Ross Branch (Hero) şi de 6 min 36 sec faţă de Inagcio Cornejo. Emanuel Gyenes ocupă locul 21, la 4h 45 min 18 sec de lider.

Luni este programată etapa a opta, între Ad-Duwadimi şi Ha'il (458 km cronometraţi/678 km în total).

Program #Dakar2024:

 
 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii