Floretă feminin | În weekend, Cupa Satu Mare - Memorial “Ecaterina Stahl”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În weekend, Sala “Alexandru Csipler” din Satu Mare va fi gazda unei etape din cadrul Circuitului European de floretă cadete la care vor concura peste 80 de sportive din 16 ţări.

La ediția a XI-a a Cupei Satu Mare – Memorial “Ecaterina Stahl” participă sportive din România (23 sportive), Belarus (5), Bulgaria (2), Croația (3), Franța (2), Grecia (1), Ungaria (12), Israel (1), Italia (1), Republica Moldova (5), Olanda (5), Serbia (3), Slovacia (4), Suedia (1), Turcia (1), Ucraina (14). România va fi reprezentată de următoarele echipe: CS Satu Mare, ACS Floreta Timişoara, CSTA Bucureşti, ACS Balestra Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti. 

Rebeka Draveczky, Maria Chiorean, Sara Serghie, Teodora Șofran, Diana Virag sunt sportivele care vor reprezenta județul Satu Mare. Sportivele sunt pregătite de Dan Şuta, Arnold Izsaki, Eva Lengyel şi Attila File.

Cea mai bine clasată floretistă sătmăreancă la Cupa Satu Mare va primi trofeul “Ecaterina Stahl”.

Program:

Sâmbătă, 9 februarie:

- Ora 9:00: Circuit European – Cupa Satu Mare Memorial “Ecaterina Stahl” la feminin, individual;

Duminică, 10 februarie:

- Ora 9:00: Cupa Satu Mare la feminin echipe;

ecaterina stahl 

Ecaterina Stahl a început scrima la vârsta de 14 ani, la arma floreta, primul sau antrenor fiind Alexandru Csipler. Anul trecut, a fost inclusă in FIE Hall of Fame.
În 1960 a fost legitimată la Clubul Sportiv UNIO Satu Mare, dupa patru ani obținând, împreuna cu echipa CS UNIO, primul titlu național la floretă pentru Satu Mare. Din 1964 și până în 1980 a evoluat Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, unde i-a avut ca antrenori pe Andrei Valce si Zilaghi Iosif, după care s-a reîntors la Clubul Sportiv Satu Mare.

A câștigat 13 titluri de campioană națională cu echipa Steaua, două titluri naționale la individual și a câștigat de șase ori Cupa României.

În 1965, la Campionatele Mondiale de tineret de la Rotterdam, a cucerit titlul, în același an, la CM de seniori de la Paris, obținând medalia de argint la floretă echipe.

Tot la CM, în 1966, a obtinut bronzul la individual, pe treapta a treia a podiumului urcând cu echipa în 1967, 1973 si 1977.

În 1975, la Budapesta, a cucerit titlul mondial la floretă individual și bronzul cu echipa. În 1970, la echipe, a cucerit medalia de argint.

A participat la cinci ediții ale Jocurile Olimpice, în 1964, la Tokyo, în 1968, la Mexico City, unde a urcat pe treapta a treia a podiumului cu echipa națională a Romaniei, în 1972, la Munchen, unde de asemenea a cucerit medalia de bronz la echipe, în 1976, la Montreal și în 1980, la Moscova, unde s-a clasat pe locul 4 la individual.

Dupa retragerea din activitatea competițională, în 1984, a devenit antrenoare și a lucrat timp de 18 ani la Clubul Sportiv Satu Mare unde a pregatit peste 100 de sportivi care au ajuns pe planșele marilor competiții de scrimă. Printre aceștia s-a numarat și fiica sa, Cristina Stahl.

A primit titlurile de Maestru al Sportului si Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferita Crucea națională ”Serviciul credincios” clasa a III-a.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii