Fotbal | CSM Satu Mare a efectuat primul antrenament Foto: Satu Mare News

Fotbal | CSM Satu Mare a efectuat primul antrenament

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această dimineață, Stadionul Olimpia”Daniel Prodan” din Satu Mare a găzduit primul antrenament oficial al echipei de fotbal din cadrul CSM Satu Mare. La această primă întâlnire oficială, alături de cei trei antrenori din cadrul secției de fotbal, Zoltan Ritli, Tiberiu Csik și Paul Levente, au participat 18 jucători (juniori/seniori).

Secția de fotbal din cadrul CSM-ului va participa cu două echipe în campionatele de fotbal județene sătmărene, o echipă va evolua în Seria C a Ligii a IV-a (în cazul în care se va păstra împărțirea/serii hotărâtă în cadrul Adunării Generale a AJF Satu Mare de sâmbătă) împreună cu o echipă de juniori A1, iar cealaltă echipă va juca într-una dintre cele două serii ale Ligii a V-a. Echipa de seniori din Liga 4 va fi pregătită de Zoltan Ritli, iar juniorii și echipa din Liga 5 vor fi antrenați de Tiberiu Csik și Paul Levente.

În această săptămână se vor efectua entrenamente pentru acomodarea cu efortul (Stadionul Olimpia), iar de vineri jucătorii CSM-ului vor intra pe mâna profesorului Radu Achim pentru pregătirea fizică (Stadionul Dinamo). Au fost stabilite și câteva meciuri amicale pentru următoarea perioadă: sâmbătă, 4 august, CSM Satu Mare va juca cu juniorii U17 de la LPS Satu Mare, în 15 (Recea) și 18 august (Satu Mare) vor juca cu echipa din Liga 3, ACS Comuna Recea, iar pentru 8 și 11 august încă nu sunt finalizate negocierile cu echipele pe care urmează să le întâlnească.

  • ”Este un nou proiect prin care încercăm să strângem toți jucătorii buni din Satu Mare. Ne dorim să facem o echipă competitivă și să jucăm un fotbal frumos. În iarnă vom vedea până unde ajungem, dacă ne putem întări, iar din ianuarie să ne propunem un alt obiectiv. Deocamdată ne dorim să facem omogenitatea echipei, relațiile de joc și să ne pregătim bine”, a spus Ritli.

Lotul echipei care va evolua în Liga 4 este alcătuit din jucători cu experiență, majoritatea dintre ei evoluând în Liga 2 și Liga 3. Cei mai mulți jucători vin de la Recolta Dorolț (5) și Unirea Tășnad (4), iar în următoarea perioadă, conform celor declarate de Ritli, la CSM urmează să mai vină 3-4 jucători.

  • Deocamdată avem un lot echilibrat, avem jucători care au un CV bun, care au jucat în Liga 2 și în Liga 3, dar și jucători cu calități care vin din Liga 4. Toți jucătorii pe care i-am adus au valoare și eu cred că vom juca un fotbal frumos și sperăm să vină cât mai mulți spectatori să ne vadă”, a declarat Zoltan Ritli.

Legat de noul sitem competițional din prima ligă județeană de fotbal, Zoltan Ritli consideră că liga de elită nu mai ”funcționa” deoarece erau prea puține meciuri, iar unele echipe nu aveau posibilități de ”elite”:

  • ”Sezonul trecut, pe perioada returului am fost la Dorolț și se pare că liga de elită nu funcționează. Am jucat prea puține meciuri. Jucam un meci după care două-trei săptămâni nu jucam nimic... sunt unele echipe care nu au posibilități. În noul sistem, consider că s-a echilibrat campionatul, nu sunt deplasări lungi, sunt costuri normale și cred că domnul Szilagyi a făcut un lucru foarte bun”.

Lotul CSM Satu Mare: Daniel Oșan (Recolta Dorolț) și Raul Cherecheș (Unirea Tășnad) (portari) - Svarczkopf Istvan (Austria), Angelo Șimon (Recolta Dorolț), Bogdan Faur (Unirea Tășnad), Flaviu Ionescu (Recolta Dorolț), Nagy Mate (Tiszafüred - Ungaria), Gabriel Cădar (Unirea Tășnad), Raul Ritli (Recolta Dorolț), Mircea Bordac (Dacia Medieșu Aurit), Raul Ștef (Unirea Tășnad), Egri Nandor (Recolta Dorolț), Szolosi Fernando (ACS Comuna Recea), Maxim Vlad (Talna Orașu Nou);

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii