banner draxkmaier satu mare

Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, astăzi va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu la liceu.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Potrivit Ministerului Educației, situația statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională, inclusiv etapa specială, 122.357 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Potrivit calendarului de admitere anunțat de Ministerul Educației și Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile județene situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere la liceu va începe în 24 iulie.

Rezultatele finale înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 (inclusiv după soluționarea contestațiilor din etapa specială) sunt disponibile AICI.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii