Unitățile de învățământ din județul Satu Mare pot depune proiecte cu finanțare europeană pentru dotare și modernizare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unitățile de învățământ din județul Satu Mare sunt invitate să pregătească proiecte pentru atragerea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dotare și modernizare.

În Sala mare de ședințe a Instituției Prefectului - județul Satu Mare a avut loc o întâlnire de lucru cu primarii și directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ și reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean, cu referire la apelul pentru depunerea de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, cu investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), coordonat de Ministerul Educației. 
În cadrul acestui apel vor fi susținute patru tipuri majore de investiții:
-  digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar, prin achiziționarea unor echipamente informatice necesare procesului didactic;
- dotarea laboratoarelor de informatică din școlile din rețeaua de educație națională de la toate nivelurile, inclusiv din palatele copiilor, cluburi și cluburi sportive, precum și din rețeaua de învățământ profesional și tehnic;
-  dotarea cu mobilier a sălilor de clasă și a spațiilor sportive din palatele și cluburile sportive;
-  echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe precum și înființarea unora noi, în situația în care există spații disponibile în unitatea de învățământ sau în alte tipuri de instituții eligibile în cadrul apelului (palate, cluburi, cluburi sportive).
Toate tipurile de unități administrativ-teritoriale pot obține granturi pentru achiziția de mobilier pentru sălile de clasă, spatiile destinate activităților extrașcolare și sportive, pentru laboratoarele și cabinetele de asistență psihopedagogică din rețeaua școlară județeană, pe baza unei analize de nevoi realizate la nivel unităṭilor de ȋnvățământ și a celor conexe ṣi avizată la nivel județean de către Inspectoratul Școlar Județean.
Toate cererile de finanțare vor anexa avizul Inspectoratului Școlar Județean, condiție de eligibilitate a aplicației. 
Inspectoratul Școlar Județean va centraliza și analiza împreună cu administrațiile publice locale nevoile unităților de învățământ beneficiare ale dotărilor. Pentru toate bunurile si echipamentele achiziționate prin proiect, UAT-urile vor încheia contracte de custodie cu fiecare unitate de învățământ/unitate de învățământ conexă eligibilă, care este beneficiar real al investițiilor finanțate prin prezentul apel. Toate bunurile achiziționate vor fi utilizate, exclusiv, pentru activități didactice, sportive și extrașcolare cu elevii și copiii. 
Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte se depun prin platforma electronică dedicată PNRR https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home.  
Apelul este deschis pentru depunerea de proiecte în perioada 19.12.2022, ora 9.00 - 19.03.2023, ora 23.59. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii