banner draxkmaier satu mare

Se dau TICHETE DE MASĂ pentru PENSIONARI. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia lor

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Pensionarii beneficiază anual de tichete de masă și de călătorii compensate cu trenul. Vezi mai jos care sunt condițiile de acordare.

Pensionarii au dreptul legal la 6 călătorii compensate cu trenul, anual, dar mulți dintre aceștia nu le folosesc, scrie dcbusiness.ro.


Din acest motiv, legiuitorul are în vedere acordarea unei facilități pentru acei pensionari care nu folosesc aceste tichete de călătorie și propun valorificarea acestora într-un alt mod.


„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii.


Așadar, modificarea legislativă propusă spune că în cazul în care in cazul biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă.

Sursa: rtv.net

2 comentarii

  • Link la comentariu Sanda Sanda 24 Noiembrie 2019

    Cel mai folositor pt.pensionari ar fi tichetele de masă .
    Sper sa fie si real .

  • Link la comentariu Ali Baba Ali Baba 24 Noiembrie 2019

    As dori sa fie votata cat de repede aceasta propunere, deoarece majoritatea pensionarilor nu au posibilitate de a folosi tichetele de calatorii . Astfel pensionarii vor avea un beneficiu prin tichetele de masa !

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii