banner draxkmaier satu mare

Incendiu provocat de un coș de fum necurățat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit ieri pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case de locuit situată pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Forţele de intervenţie au reușit stingerea cu operativitate a flăcărilor, care se manifestau la hornul casei, protejând restul imobilului. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de fum.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum necurățat.ISU reamintește cetăţenilor importanţa curăţării periodice a coşurilor de fum, acestea fiind o componenta importanta a instalaţiei de incalzire, ce are rolul de a evacua gazele, rezultate din arderea combustibilului, la o cota de siguranţă.

Iată câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, în ceea ce privește folosirea mijloacelor de încălzire:

- Apelați la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum, aceste operaţiuni fiind obligatorii cel puţin o dată pe an;

- Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate.

- Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;

- Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii