Consilierii locali au votat astăzi dublarea redevenței pe care investitorul parcării subterane o va plăti municipalității

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Local Satu Mare a aprobat vineri, 17 iunie, posibilitatea dublării redevenței pe care investitorul care va construi parcarea subterană din Piata Libertății o va plăti către municipiul Satu Mare. Pentru dublarea redevenței de la 2 la 4% au votat 13 din cei 23 de consilieri locali.

Propunerea pentru dublarea redevenței a aparținut primarului Kereskényi Gábor, fiind susținută de UDMR și parțial de PNL. 

Trebuie precizat că nu a existat nici o altă propunere privind cuantumul redevenței, consilierii care au votat împotrivă limitându-se doar a spune că nu doresc construcția unei asemenea parcări în Piața Libertății. 

”Satu Mare are nevoie de o asemenea investiție, care va fi realizată din fonduri private. Concomitent, Primăria va construi o altă parcare, supraetajată, pe str. Kogălniceanu. Satu Mare are nevoie de aceste investiții, cei care se împotrivesc doresc ca sătmărenii să nu beneficieze de locuri de parcare în zona centrală a orașului. Satu Mare va continua să dezvolte, în ciuda piedicilor pe care le pun cei care vor să revenim la stagnare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Primăria Satu Mare va scoate la licitație construcția, prin concesiune, a unei parcări subterane pentru un singur nivel, cu 111 locuri de parcare pe o suprafață de 3.540 de mp. Valoarea estimată a investiției este de 19,031 milioane de lei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii