În Piața Libertății se vor instala semafoare cu buton la patru treceri de pietoni

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Având în vedre modificărilor apărute în desfășurarea traficului rutier în Piața Libertății și pentru eliminarea eventualelor conflicte între circulația pietonală și auto s-a considerat necesar semaforizarea unui număr de patru treceri de pietoni.

Astfel, în Piața Libertății  vor fi montate semafoare cu buton la:

  • intersecția strada Păstrăvului cu Piața Libertății;

  • strada Decebal cu Piața Libertății;

  • trecerea de pietoni din partea de sud a parcului din Piața Libertății;

  • trecerea de pietoni din partea de sud-est a parcului din Piața Libertății;

 

Semafoarele pentru vehicule vor funcționa în regim de verde continuu până la acțiunea unuia dintre butoanele pietonale, în momentul acționării, respectiva trecere de pietoni va fi activată pe culoarea verde pietoni și roșu vehicule.

În cadrul Comisiei de Siguranță a Circulației întrunită în data de 17 noiembrie 2023 au fost verificate măsurile impuse prin avizul nr. 280/U/2023 emis de Ministerul Culturii referitor la ”Modificare Planul Urbanistic Zonal Centru Vechi - Piața Libertății municipiul Satu Mare” astfel:

- profilul stradal existent a fost corelat cu noile condiții de circulație propuse;
- eliminarea eventualelor conflicte între circulația pietonală și cea carosabilă va fi rezolvată prin semaforizare creând o undă verde pe latura sudică a parcului; 
- se impune limitarea vitezei de circulație la 20 30 km/h

Semafoarele vor fi furnizate și montate în termen de maxim 30 de zile calendaristice începând cu data semnării contractului (n.r. 20 februarie 2024). Valoarea celor patru sisteme de semaforizare trecere de pietoni cu butoane pietonale pentru cerere de verde (furnizare si montaj) este de 247.813 lei + TVA.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii