Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Conducerea Electrolux, despre boicot: ”Acest tip de comportament este total inadecvat și împiedică identificarea unei soluții constructive”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Caravana de boicotare demarată la începutul acestei săptămâni are scopul de a denigra și instiga împotriva brandului și a produselor Electrolux, susține compania Electrolux România, într-o declarație de presă.

Astfel de îndemnuri nu sunt constructive și vor avea un impact negativ și asupra consumatorilor, partenerilor de afaceri și angajaților.

Redăm integral declarația de presă transmisă de Electrolux România:

“Cu privire la caravana de boicotare demarată la începutul acestei săptămâni, cu scopul de a denigra și instiga împotriva brandului și a produselor Electrolux, dorim să subliniem că acest tip de comportament este total inadecvat și împiedică identificarea unei soluții constructive. Astfel de acțiuni agresive au un impact negativ, nu doar asupra companiei, ci și asupra consumatorilor, partenerilor de afaceri și angajaților. Conform informațiilor noastre, aceste acțiuni sunt demarate și încurajate de sindicatul Cartel ALFA, nu de către sindicaliștii Electrolux, în mod exclusiv. De asemenea, ele nu sunt concentrate pe negocierea contractului de muncă, ci pe defăimarea companiei noastre prin orice mijloace, amenințând siguranța consumatorilor prin boicotarea produselor Electrolux în spații publice și magazine și afectând și mai mult situația deja dificilă prin care trec toți angajații noștri. De aceea, vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că situația fabricii Electrolux este rezolvată într-o manieră pașnică și constructivă și nu prin utilizarea unor forme ilegale de protest, manipulare și dezinformare. Dialogurile care pot rezolva situația actuală trebuie să fie conduse de reprezentanții companiei și de liderii sindicali SAMUS, în interesul tuturor angajaților Electrolux.

În timp ce acțiunile de boicot și protest erau în plină desfășurare, ne-am concentrat eforturile doar asupra soluționării acestei situații, încercând să ajungem la un consens care să răspundă așteptărilor reprezentanților sindicatului și să negociem cu ei. Astfel, până în prezent, am revizuit oferta noastră financiară de două ori de la prima propunere contractuală. Ultima noastră ofertă financiară include un contract pe doi ani cu o creștere totala de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei / lună, pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru perioada de doi ani, creșterea raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar însemna suma de 832 lei, până în 2020, o sumă mai mare comparativ cu ultima cerere a sindicatului, adică o creștere de 585 lei față de salariul de bază brut.

De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, cum ar fi: tichete de masă în valoare de 315 lei pe lună, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20% și vouchere de vacanță. În plus, ca parte a pachetului de beneficii, oferim și asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și până la 28 de zile de vacanță pe an.

Bunăstarea și siguranța angajaților noștri este foarte importantă pentru noi și dorim ca ei să știe că îi așteptăm să se întoarcă la locul lor de muncă și să lucrăm împreună într-un mediu sustenabil. Disponibilitatea noastră de a negocia și de a găsi o ofertă financiară adecvată este în interesul tuturor angajaților, fiind o prioritate pentru noi să oferim angajaților beneficii substanțiale pe termen lung, facilitând totodată buna funcționare a fabricii. Sub nicio formă, nu subestimăm potențialul și performanța angajaților noștri. Aplicăm aceleași principii în fiecare țară în care compania noastră operează, iar în ceea ce privește piața locală, Electrolux este compania cu unul dintre cele mai bune pachete salariale din Satu Mare.

În aceste momente, este esențial să ne concentrăm eforturile către atingerea unui acord comun care să pună capăt acestei perioade dificile pentru toți angajații Electrolux. Orice acțiune intimidantă sau agresivă ne îndepărtează de responsabilitatea noastră comună, aceea de a asigura un mediu de lucru sigur și productiv pentru angajații Electrolux și de a dezvolta o afacere sustenabilă pe piața locală.”

Reamintim că de opt săptămâni, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii