Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sătmărenii au depus reclamații împotriva unor centre de permanență

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Medicii din centrele de permanenţă s-au întâlnit marţi, 22 mai, într-o şedinţă de lucru cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Macrina Mihai şi preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ.

S-a făcut o analiză a activităţii centrelor de permanenţă pe primele patru luni ale anului în curs.
La şedinţă au participat 54 dintre cei 70 de medici care activează în centre.
Macrina Mihai a atras atenţia că la instituţia pe care o conduce au fost depuse sesizări scrise în care cetăţenii reclamă activitatea unora dintre centre.
Preşedintele CAS Satu Mare, Georgeta Pop şi directorul de relaţii contractuale Mihaela Curta, au subliniat obligativitatea respectării contractului dintre casa de asigurări şi centrele de permanenţă care presupune, printre altele, prezenţa obligatorie a medicului şi a asistentei în centre, acordarea de servicii medicale de calitate dar şi respectarea progamului de funcţionare.
Înfiinţate în anul 2011, centrele de permanenţă au menirea de a acorda asistenţă medicală de urgenţă astfel încît să se evite afluxul mare de pacienţi de la UPU, unde să fie tratate cazurile mai grave.
În judeţul Satu Mare sunt în prezent 19 centre de permanenţă funcţionale, cel mai recent şi-a reluat activitatea în luna mai, după o scurtă întrerupere. Dintre acestea, 10 sunt în mediul urban, aflate în aproape toate cartierele mari din municipiul Satu Mare şi celelalte oraşe din judeţ, restul fiind în localităţi rurale.
Lista completă a centrelor de permanenţă din judeţul Satu Mare o găsiţi pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare la http://www.casan.ro/cassam/page/centre-de-permanenta.html 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii