Baschet | Etapa 9 | CSBT Alexandria 79 - 72  CSM Satu Mare Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | Etapa 9 | CSBT Alexandria 79 - 72 CSM Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
După dușul rece din etapa trecută, 59-78, administrat de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, baschetbalistele de la CSM Satu Mare au pierdut și meciul jucat astăzi în deplasare la ocupanta locului trei, CSBT Alexandria, scor 79-72 (25-19, 24-21, 17-18, 13-14).
Se pare că începutul bun de sezon pentru CSM Satu Mare s-a datorat programului favorabil în care au întâlnit echipele mai accesibile ale Ligii Naționale, iar pe final, când au întâlnit echipele din prima parte a clasamentului, jucătoarele ”sătmărence” nu s-au descurcat la fel de bine, fiind conduse mai tot timpul în ultimele două jocuri. Este greu de înțeles cum o echipă cu jucătoare foarte valoroase și cu salarii pe măsură, achitate la zi, conform conducerii clubului, au legat două înfrângeri și, mai mult, au avut o prestație slabă în cele două jocuri. 
Urmează meciurile ”internaționale” ::))) din Liga Europei Centrale, iar în pauza competițională, cu siguranță vor fi aduse întăriri pentru a se îndeplini obiectivul visat de conducerea clubului, titlul național... Pentru asta se pot desființa și celelalte secții din cadrul clubului care au supraviețuit până acum, iar banii să fie direcționați la secția de baschet...

Înainte de meciul de astăzi echipa din Alexandria era neînvinsă pe propriul teren, câștigând toate cele patru meciuri disputate ”acasă” în această ediția a LNBF, plus un meci din Cupa României, iar în meciul de azi, contra sătmărencelor, au condus tot timpul, cea mai mare diferență înregistrată fiind de 13 puncte.
CSM Satu Mare a început meciul cu Mandache, Sfîrlea, Harrison, Green și Baltic, în timp ce pentru gazde primul cinci trimis în teren de Mădălin Piperea a fost alcătuit din Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Gazdele au deschis scorul prin Amukamara, Green a egalat de la linia de fault, iar după aproape cinci minute de joc Alexandria conducea cu zece puncte, 14-4, diferență ce s-a tot menținut pe parcursul primului sfert: 16-6, 18-8, 21-11, 23-13, 25-15. În ultimul minut Mandache a finalizat două atacuri în puncte și primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de șase puncte în favoarea gazdelor, 25-19.

Sfertul doi începe cu două puncte marcate de CSBT Alexandria, 27-19, însă Mandache cu două triple și Baltic cu un coș de 2 puncte reduc ecartul la o posesie, 29-27. La mijlocul sfertului doi gazdele conduceau cu 39-30, Marius Dobă cere time-out și o trimite în teren pe noua achiziție Miller, care reduce din diferență după o acțiune individuală, 39-32. Finalul sfertului doi înregistrează o diferență de nouă puncte în favoarea echipei din Alexandria, 49-40.

După pauza mare sătmărencele s-au apropiat încet-încet de echipa din Alexandria, tripla lui Harrison din minutul 26 reducând diferența la patru puncte, 54-50, iar coșul de 3 reușit de Solopova la jumătatea sfertului a adus CSM-ul la un singur punct în spatele gazdelor, 56-55 și antrenorul Piperea a cerut time-out. Până la finalul sfertului trei jucătoarele din Alexandria au fost mai precise în atac și înaintea ultimului sfert gazdele conduceau cu opt puncte, 66-58.

Sfertul patru a început bine pentru CSM, coșurile marcate de Harrison și Green au dus scorul la 68-62, după care au urmat aproape patru minute fără puncte marcate de niciuna dintre echipe. Pe finalul meciului ambele echipe au fost în penalizare, însă gazdele au fost mai concentrate la finalizare și CSBT Alexandria a câștigat cu 79-72 obținând a cincea victorie pe propriul teren în actuala ediție a Ligii Naționale, iar sătmărencele au suferit prima înfrângere în deplasare.

În etapa următoare, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 18:00, CSM Satu Mare va juca în prima etapă a returului contra celor de la Universitatea Cluj, însă marți, 12 decembrie, vor primi vizita echipei Pharmaserv Marburg în Liga Europei Centrale.

Etapa 9 | CSBT Alexandria 79 - 72 CSM Satu Mare (16-6, 18-8, 21-11, 23-13, 25-15)
Sala: Sporturilor (Alexandria);
Spectatori: 400;
Arbitri: Fabiana Marinescu (Sibiu), Valentin Negrea (Constanța) și Mihai Sandulache (București);
Comisar FRB: Luca Badea (București);
CSBT Alexandria: Amukamara 26 puncte, Bartee 26 puncte, Vrancic 14 puncte, Voicu 6 puncte, Podar 6 puncte, Cooper 1 punct, Mihai, Grbic;
Antrenor: Mădălin Piperea;
CSM Satu Mare: Mandache 19 puncte (6 recuperări și 2 pase decisive), Solopova 14 puncte, Harrison 14 puncte, Green 12 puncte, Baltic 6 puncte, Miller 6 puncte, Uiuiu 1 punct, Lazăr, Sfîrlea, Szmutku, Kadar;
Antrenor: Marius Dobă;

Program LNBF, etapa 9:
Sâmbătă, 9 decembrie:
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe - Universitatea Cluj-Napoca, ora 18:30
Duminică, 10 decembrie:
CSTBv Olimpia Brașov – SCM Timișoara, ora 18:00
Luni, 11 decembrie:
BC Sirius Tg. Mureș – FCC ICIM Arad, ora 18:30
CS Universitatea Alba Iulia stă.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii