davis banner

Elevii sătmăreni s-au întrecut astăzi la concursul ”Prietenii pompierilor”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În această dimineață, Baza Sportivă Dinamo din municipiul Satu Mare a fost gazda fazei județne a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi "Prietenii pompierilor”.

La competiție s-au înscris 11 echipaje din județul Satu Mare, 4 echipaje la întrecerea feminină (Școala Gimnazială nr. 3 Negrești Oaș,  Liceul Teoretic German ”Johann Etinger”, Școala Gimnazială Vetiș, Palatul Copiilor Satu Mare), 2 echipaje la întrecerea mixtă (Școala Gimnazială Homorodu de Mijloc, Școala Gimnazială Poiana Codrului) și cinci echipaje la întrecerea băieților (Școala Gimnazială ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic German ”Johann Etinger”, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Palatul Copiilor Satu Mare).

Concursul "Prietenii pompierilor" a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Clasament "Prietenii pompierilor” - fete:

 1. Liceul Teoretic German ”Johann Etinger” Satu Mare;
 2. Palatul Copiilor Satu Mare;
 3. Școala Gimnazială nr. 3 Negrești Oaș;
 4. Școala Gimnazială Vetiș;

Clasament "Prietenii pompierilor” - băieți:

 1. Liceul Teoretic German ”Johann Etinger”;
 2. Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare;
 3. Palatul Copiilor Satu Mare;
 4. Școala Gimnazială Vetiș;
 5. Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Satu Mare;
 6. Școala Gimnazială Poiana Codrului;
 7. Școala Gimnazială Homorodu de Mijloc;

Primele echipaje clasate s-au calificat la faza națională a competiției care se va organiza în Satu Mare, în perioada 26-29 mai.

Fiecare echipaj participant la concursul "Prietenii pompierilor”a fost alcătuit dintr-un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă. Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

Vârsta minimă a elevilor a fost de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.

Concurenții s-au întrecut pe pista Bazei Sportive Dinamo la ”Ştafeta de 400 m cu obstacole”, fiecare dintre cei 9 concurenți care alcătuiesc echipajul au treacut un obstacol sau au alergat o lungime de tronson. Concurenții au trecut peste un perete-scară, au transportat un furtun tip C strâns în rolă dublă, au trecut pe sub un obstacol fără să dărâme ştacheta, au sărit peste un gard, au transportat un stingător, iar la final au racordat între ele două furtunuri la distribuitor, le-au desfăşurat și au trecut linia de sosire cu ţeava racordată.

Principalele obiective ale concursului sunt:

 • a) dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;
 • b) formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play;
 • c) atragerea unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico- aplicative de elevi "Prietenii pompierilor".

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii