Școlile se pot înscrie în competiția ”Școală Europeană” 2023 până pe 25 aprilie

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Educației lansează Competiția Națională „Școală Europeană” 2023, care se adresează tuturor unităților de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. 

Dosarele de candidatură se trimit prin poștă, până pe 25 aprilie 2023, pe adresa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța. Modalitatea de premiere și cuantumul premiilor vor fi aprobate prin ordin de ministru, după ce va fi parcursă etapa de selecție/jurizare, a precizat Ministerul Educației pentru Edupedu.ro. 
Rezultatele finale și lista școlilor câștigătoare vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, după 25 mai 2023, potrivit apelului lansat Minister.„Modalitatea de premiere și cuantumul premiilor ce vor fi acordate în cadrul Competiției Naționale „Școala Europeană” (ediția 2023) vor fi aprobate, prin ordin de ministru, după ce va fi parcursă etapa de selecție/jurizare.
Cu același prilej, vor fi validate și rezultatele finale + lista unităților de învățământ preuniversitar câștigătoare ale competiției/deținătoare ale certificatului „Școală Europeană””, a precizat Ministerul Educației, la solicitarea Edupedu.ro.
Pe lângă obținerea certificatului de „Școală Europeană”, în anii trecuți, premiul era de 5.000 de lei pentru fiecare școală.„Prin această inițiativă, lansată în 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației”, se precizează în apel.
„La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” (2004-2022) au participat 2.289 de unități de învățământ din toate județele țării și 952 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”, potrivit Ministerului Educației. Ce este Competiția „Școală Europeană” Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.În mod excepțional, în condițiile întreruperii organizării competiției în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de Covid 19, certificatele „Școală Europeană” obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 au o valabilitate de 5 ani.
Activitățile/proiectele/programele care se iau în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada septembrie 2020 – iulie 2023, precizează Ministerul:
- „derulate de școli prin programele de educație și formare profesională gestionate în Uniunea Europeană de Comisia Europeană, Parlamentul European, alte instituții europene: Erasmus+, e-Twinning, Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola, Lider European, EuroQuiz etc;
- derulate de școli în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG–uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc.;
- finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener”.
Documentele necesare pentru depunerea candidaturii în competiția națională „Școală Europeană” 2023
- „Formularul-tip de candidatură pentru anul 2023 (disponibil pe site-ul M.E.), tehnoredactat în limba română, semnat și ștampilat/semnat electronic;
- Portofoliu ilustrativ;- Proiectul de dezvoltare instituţională (P.D.I. sau P.A.S.) aprobat de C.A. al unității de învățământ (o copie, avizată la zi de directorul școlii şi ştampilată pe prima pagină/semnată electronic);
- Planul managerial pentru anul școlar 2020-2021, Planul managerial pentru anul școlar 2021-2022 și Planul managerial pentru anul școlar 2022-2023 (copii avizate de directorul școlii şi ştampilate/semnate electronic);
- Avizul inspectoratului școlar (formular disponibil pe site-ul M.E.).
Cele 4 documente manageriale (de la pct. c și d) pot fi transmise și în format electronic (pdf) pe Memory Stick. Înainte de a fi scanate, asigurați-vă că documentele au fost avizate de către conducerea unității de învățământ/semnate electronic. Verificați dacă aceste documente au fost încărcate pe suportul electronic și pot fi vizualizate”.
sursa: edupedu.ro

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii