Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Prefectul promite sprijin în vederea deblocării situaţiei de la Luna Șes

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, şi directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu, s-au deplasat azi în teritoriu pentru
a se întâlni cu reprezentanţii a şase unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Una dintre vizitele prefectului a fost la Primăria oraşului Negreşti Oaş unde, în cadrul întâlnirii cu primarul Aurelia Fedorca, viceprimarul Ioan Cicio şi secretarul Ioan Radu Grigoraş, s-au purtat discuții privind proiectele locale şi colaborarea dintre cele două instituţii. Principalul subiect a fost proiectul de la Luna Şes, cel pentru care conducerea Instituţiei Prefectului şi-a oferit tot sprijinul instituţional în vederea deblocării situaţiei.
O altă întâlnire s-a desfăşurat la sediul Primăriei comunei Certeze, unde prefectul Radu Bud şi directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu s-au întâlnit şi cu un grup de cetăţeni din localitate care se confruntă cu probleme de fond funciar. În urma discuţiilor purtate la Certeze, prefectul i-a asigurat pe cetăţeni de toată deschiderea sa şi a echipei de specialişti în vederea găsirii unor soluții viabile care pot fi puse în practică pentru rezolvarea problemelor. Conducerea Primăriei Certeze s-a plâns prefectului de o veche problemă cu care se confruntă, aceea a punerii în posesie cu terenuri a persoanelor care au sentinţe definitive. Prefectul Radu Bud a precizat că juriştii Instituţiei Prefectului sunt la dispoziţia unităţilor administrativ-teritoriale ori de câte ori se confruntă cu probleme de legalitate.
Un alt subiect evidenţiat de primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, este lipsa de personal cu care se confruntă instituţia, la ora actuală în Primărie fiind vacante şapte posturi.
Prefectul s-a întâlnit şi cu conducerile Primăriilor din Vama, Oraşu Nou, Racşa şi Livada. Discuţiile s-au concentrat pe tema proiectelor cu finanţare europeană, prefectul fiind interesat de stadiul acestora, respectiv pe tema colaborării unităţilor administrativ-teritoriale cu serviciile din cadrul Instituţiei Prefectului şi cu serviciile publice deconcentrate.
Un alt subiect discutat de către conducerea Prefecturii, în cadrul vizitelor la primăriile menţionate a fost cel al organizării alegerilor locale din 5 iunie 2016.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii