Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Taxa de salubrizare, ilegală foto: presasm.ro

Taxa de salubrizare, ilegală

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sătmăreanul Szolomajer Augustin, un pensionar, a reușit prin forțe proprii să câștige o luptă dată pentru interesul sătmărenilor din municipiul Satu Mare: taxa specială de salubritate este ilegală. 

După o tentativă nereușită din partea Prefecturii de a se opune implementării acestei taxe în valoare de 3 lei peste cea obișnuită de 7 lei plătită de fiecare sătmărean într-o lună pentru colectarea deșeurilor, Szolomajer Augustin a dat în judecată Consiliul Local.

Citește și Factura la salubrizare a crescut, după ce consilierii UDMR și PNL au votat ”pentru”

În primă instanță, Szolomajer a câștigat la Tribunalul Satu Mare, taxa fiind considerată ilegală, dar Primăria a făcut recurs la Curtea de Apel Oradea.

Citește și Băbășan va depune o plângere la Prefectură împotriva hotărârii de majorare a taxei de salubrizare

Însă, și aici, magistrații au menținut sentința, taxa este ilegală.

Citește și Taxa specială de salubritate, ilegală. Prefectura cere firmei Florisal respectarea colectării selective a deșeurilor

”RESPINGE ca nefondat recursul în contencios administrativ formulat de recurentul pârât CONSILIUL LOCAL SATU MARE, în contradictoriu cu intimata pârâtă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SATU MARE cu şi intimatul reclamant SZOLOMAJER AUGUSTIN , împotriva sentinţei nr. 1401 din 21.06.2017 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine. RESPINGE ca nefondată cererea de intervenţie accesorie formulată de SC Florisal SA. Fără cheltuieli de judecată”, este decizia pe scurt a Curții de Apel Oradea, din luna februarie.

Citește și Mihai Huzău: ”Nu sunt de acord ca Taxa de Salubrizare să fie transferată cetățenilor!”

Între timp, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului, colectarea taxei a fost suspendată în toată țara, însă Florisal a apucat s-o încaseze timp de vreo 3 luni de la locuitorii din municipiul Satu Mare.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii